x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu despre posibilitatea demisiei de la şefia Senatului: Cel puţin până în acest moment, nu sunt dispus

Tăriceanu despre posibilitatea demisiei de la şefia Senatului: Cel puţin până în acest moment, nu sunt dispus

27 Sep 2016   •   15:15
Tăriceanu despre posibilitatea demisiei de la şefia Senatului: Cel puţin până în acest moment, nu sunt dispus

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că, până în momentul de faţă, nu ia în calcul posibilitatea de a-şi prezenta demisia de la şefia Camerei Superioare a Parlamentului. 

Precizarea lui Tăriceanu vine ca urmare a faptului că senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat luni să îşi prezinte demisia din funcţia de preşedinte al Senatului întrucât este "acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului". 

"Dacă vreţi să vă spun aşa, există şi varianta să facem toate jocurile pe care PNL le doreşte, dar eu cel puţin, până în acest moment, nu sunt dispus. Din unele informaţii s-ar părea că da (în spatele demersului senatorului Vasile Nistor s-ar afla PNL - n.r.)", a afirmat Tăriceanu, marţi, la Senat. 

Întrebat dacă Vasile Nistor riscă să îşi piardă funcţia de preşedinte executiv al ALDE, Tăriceanu a afirmat că o decizie va fi luată în cadrul partidului, adăugând că nu intenţionează să propună excluderea senatorului din partid. 

"Aveţi dreptate, este o poziţie ciudată. E nefiresc ceea ce se întâmplă, dar cred că această chestiune va fi analizată de colegii mei. Eu vreau să stau puţin mai deoparte ca să nu am o atitudine care ar putea fi considerată subiectivă. (...) Nu (va propune excluderea senatorului din ALDE - n.r.), pentru că eu nu sunt adeptul excluderilor din partid. Cred că într-un partid liberal fiecare este liber să vorbească, dar ar fi de dorit să şi gândească", a mai spus Tăriceanu. 

Acesta a ţinut să adauge faptul că este deschis propunerii lui Vasile Nistor privind organizarea unui Congres Extraordinar al ALDE. 

"Pot să spun că există şi o cerere din partea aceluiaşi domn de organizare a unui Congres Extraordinar. Eu sunt foarte deschis la această idee. Sigur că putem să organizăm oricând şi poate ar fi benefic, să lămurim anumite lucruri care văd că sunt neclare pentru unii dintre colegii noştri", a susţinut copreşedintele ALDE. 

În ce priveşte relaţia pe care o are cu Daniel Constantin, Tăriceanu a afirmat că este vorba despre "o relaţie colegială". 

"Pentru ca să vă lămuriţi pe deplin şi fiindcă nu vreau să fac comentarii în legătură cu dl Nistor, ar fi bine să îl întrebaţi şi pe Daniel Constantin care este părerea dânsului legat de situaţia dlui Nistor şi de demersul acestuia. Dl Nistor e nemulţumit că nu a mai fost ales vicepreşedinte al Senatului, partea cea mai delicată este că nicio filială din ţară nu îl doreşte pe listă", a conchis Tăriceanu. www.agerpres.ro

×