x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre suspendarea lui Băsescu: Lista semnăturilor rămâne deschisă în cazul în care PSD crede că turul doi ar fi mai potrivit pentru acest demers

Tăriceanu, despre suspendarea lui Băsescu: Lista semnăturilor rămâne deschisă în cazul în care PSD crede că turul doi ar fi mai potrivit pentru acest demers

15 Sep 2014   •   15:46
Tăriceanu, despre suspendarea lui Băsescu: Lista semnăturilor rămâne deschisă în cazul în care PSD crede că turul doi ar fi mai potrivit pentru acest demers

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni, la Ploieşti, că a iniţiat demersul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu plecând de la principii şi nu de la considerente de ordin politic, în timp ce PSD încă analizează această problemă, având 'o serie de considerente de ordin tactic'.

"Am deschis lista de semnături şi am văzut care sunt poziţionările pe scena politică. (...) Există, pe de o parte Alianţa Creştin Liberală care s-a manifestat în mod clar împotrivă, împreună cu, evident, (...) cunoscuta doamnă Udrea, susţinătoarea înfocată a preşedintelui. Acum se dovedeşte că şi domnul Iohannis îi calcă pe urme cu multă demnitate şi băţoşenie şi, de cealaltă parte, PSD-ul. Sigur că la PSD în momentul de faţă, din câte am înţeles, urmează să facă o discuţie, o analiză, au o serie de considerente de ordin tactic, se gândesc unii dacă ar fi bine, dacă e momentul potrivit, dacă merită pe ultima perioadă de mandat, dacă nu cumva lucrul acesta i-ar servi lui Băsescu", a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a arătat că, atunci când a decis suspendarea şefului statului, a avut în vedere şi aceste considerente, însă a pornit demersul său de la principii pentru că 'trebuie făcut ceea ce este corect'.

"Sunt o serie de considerente pe care le-am avut şi eu în vedere când am decis suspendarea, însă eu am plecat de la principii şi nu de la considerente de ordin politic. Eu cred că într-un astfel de demers nu fac calculul ce câştig şi ce pierd. Aşa cum am arătat şi în trecut, nu mă interesează ceea ce pierd, cred că trebuie făcut ceea ce este corect, iar în cazul de faţă principiul respectării Constituţiei şi a legilor cred că trebuie pus mai presus de orice alt considerent politic", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

În context, preşedintele PLR a arătat că lista de semnături rămâne deschisă şi îi aşteaptă pe social-democraţi să semneze pentru demararea procedurii de suspendare a preşedintelui Băsescu.

"Prin urmare lista de semnături rămâne deschisă şi dacă colegii de la PSD consideră că altul ar fi mai potrivit ca moment al suspendării, nu turul unu, poate turul doi sau, în sfârşit, lista rămâne deschisă şi aştept cu toată bucuria să-şi pună semnăturile să putem demara procedura de suspendare", a mai spus preşedintele Senatului.

"Putem să avem abordări diferite. Unii au considerat că acest demers ar fi ca urmare a unei înţelegeri între Partidul Liberal Reformator şi PSD. Iată că se dovedeşte că de aşa ceva nu poate fi vorba, avem abordări diferite în această privinţă şi sigur că eu îmi păstrez considerentele şi analiza pe care am făcut-o", a mai spus Tăriceanu.


×