x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Forţe oculte doresc ca ALDE să nu intre în viitorul Parlament

Tăriceanu: Forţe oculte doresc ca ALDE să nu intre în viitorul Parlament

29 Iul 2016   •   23:25
Tăriceanu: Forţe oculte doresc ca ALDE să nu intre în viitorul Parlament

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, vineri, că ''forţe oculte'' urmăresc ca formaţiunea politică pe care o conduce să nu poată ajunge în viitorul Parlament, cu toate că rezultatele obţinute în alegerile locale i-ar permite acest lucru.

"La recentele alegeri, ALDE a obţinut un scor care o face să fie îndreptăţită să creadă că va intra în viitorul Parlament. În viitorul Parlament, ALDE nu va sta ca un partid, cum face astăzi PNL-ul, ascuns, temător, îngăduitor cu tot ceea ce se întâmplă în zona publică, cu excesele acestea, cu derapajele pe care le vedem. Este un partid curajos şi nu numai prin vocea mea, ci şi prin vocea colegilor mei. Aceasta este, dacă vreţi, ţinta pe care forţele oculte din România o urmăresc - îndepărtarea ALDE din viitorul Parlament. Sigur, în îndepărtarea ALDE eu nu joc chiar un rol oarecare, joc un rol important în ceea ce înseamnă percepţia şi imaginea şi acţiunea acestui partid'', a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

El nu a precizat explicit care ar fi acele ''forţe oculte'', menţionând doar: ''Păi, le vedem!''.

Tăriceanu a mai spus că nu poate fi tolerant în ceea ce priveşte apărarea libertăţilor cetăţeneşti, precizând că nu a intrat în politică să facă bani sau carieră.

''De o bună bucată de vreme, de când a început un şir inacceptabil de abuzuri şi excese ale instituţiilor de forţă în România, am avut curajul să mă ridic împotriva acestora, să le critic - de multe ori cu cuvinte foarte severe - pentru că eu nu cred că putem să fim toleranţi în ceea ce înseamnă încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. (...) Cum explicăm că România este pe locul doi în privinţa proceselor pierdute la CEDO? Toate aceste lucruri pe mine nu mă lasă indiferent. Eu nu am intrat în politică ca să fac carieră sau să fac bani din politică. Am intrat pentru altceva, pentru că am crezut că odată cu căderea comunismului România trebuie să devină o ţară democratică şi, eventual, şi prosperă'', a conchis Tăriceanu. www.agerpres.ro

×