x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Guvernul a asigurat o conducere 'excelentă' a Consiliului UE, în ciuda 'proptelelor' puse de preşedinte

Tăriceanu: Guvernul a asigurat o conducere 'excelentă' a Consiliului UE, în ciuda 'proptelelor' puse de preşedinte

21 Iun 2019   •   21:45
Tăriceanu: Guvernul a asigurat o conducere 'excelentă' a Consiliului UE, în ciuda 'proptelelor' puse de preşedinte

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul României a reuşit să asigure o conducere 'excelentă' a Consiliului UE în primele şase luni ale anului în curs, în ciuda 'proptelelor' puse de şeful statului.

"Guvernul României a reuşit să asigure o conducere excelentă a Consiliului UE în cele şase luni ale acestui an, fiind închise, cum se ştie, un număr record de dosare. Am realizat asta în ciuda 'proptelelor' puse de preşedinte, cel care trăgea în noiembrie marele semnal de alarmă că 'România nu e pregătită să asigure Preşedinţia Consiliului UE, iar lucrurile au luat-o razna'. Mai mult, el cerea imperios 'înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti', cu referire la Cabinetul Dăncilă. Vă daţi seama cum am fi fost dacă l-am fi ascultat? Acum, am fi tentaţi să spunem că Iohannis şi-a recunoscut eroarea şi e mândru de realizările 'accidentului democraţiei' atunci când spune la Bruxelles 'echipa română a reuşit ceva neaşteptat, de aceea am spus că Preşedinţia română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi", a scris, vineri, Tăriceanu, pe Facebook.

El le atrage atenţia simpatizanţilor săi "să nu se lase induşi in eroare".

"Nu vă lăsaţi induşi în eroare! Ţineţi cont de următoarele: 1) Dl Klaus Werner Iohannis nu sufla o vorbă despre vreun merit al Guvernului, lăsând impresia că succesul i se datorează. E frumos să te dai cocoş cu munca altora, nu-i aşa?; 2) Declaraţia face parte strict din campania domniei sale de autopromovare pentru şefia Consiliului European şi trebuie luată ca atare. Nu pot să nu mă întreb din nou şi din nou, şi din nou: oare până unde merg tupeul şi aroganţa acestui om?", a adăugat Tăriceanu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tariceanu consiliul ue presedintie