x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: În cazul Hexi Pharma e nevoie de crearea unei celule de criză, nu de grup de lucru

Tăriceanu: În cazul Hexi Pharma e nevoie de crearea unei celule de criză, nu de grup de lucru

25 Mai 2016   •   18:35
Tăriceanu: În cazul Hexi Pharma e nevoie de crearea unei celule de criză, nu de grup de lucru

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, a declarat miercuri, la Deva, că în cazul Hexi Pharma este nevoie ca Guvernul să înfiinţeze o celulă de criză, deoarece populaţia îşi pierde încrederea în sistemul public de sănătate. 

'Care este gravitatea dosarului Hexi Pharma? Gravitatea lui constă în ceea ce vedem, în fiecare zi, pe ecranele televizoarelor şi în dezbaterea publică. Cetăţenii îşi pun o întrebare simplă: ce facem? Nu cumva e mai bine să murim acasă, decât să murim la spital? Această întrepătrundere nesănătoasă între mediul de afaceri şi forţele oculte, nu vedeţi unde duce? Rezultatul este pierderea încrederii oamenilor în sistemul de sănătate publică. Au toţi posibilitatea să meargă să se trateze în sistemul privat? Evident că nu. E obligaţia statului să intervină', a spus Tăriceanu, prezent la o întâlnire cu candidaţii ALDE. 

Potrivit acestuia, în cazul Hexi Pharma Guvernul ar trebui să înfiinţeze o celulă de criză şi nu un grup de lucru, pentru că situaţia apărută în sistemul de sănătate publică afectează toată ţara. 

'Ce face Guvernul? Creează un grup de lucru. Domnule Cioloş, se aude? Celulă de criză, nu grup de lucru! Grupul de lucru e când vreau să fac o strategie pe un an, un an şi jumătate, pe cinci ani. Ei (Guvernul, n.r..) nu înţeleg în ce realitate se află. A trebuit mai mult de o săptămână ca să se convoace CSAT-ul, care de-abia îşi ţine şedinţa, vineri. Nu discutăm despre vremea frumoasă de la mare, discutăm despre o reală situaţie de criză care afectează o ţară întreagă. În acest fel se raportează actualii guvernanţi la ceea ce este agenda publică', a adăugat Călin Popescu Tăriceanu. 

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat miercuri la Deva unde a luat parte la evenimentul de lansare oficială a candidaţilor ALDE pentru funcţiile de primar, consilieri locali şi judeţeni în judeţul Hunedoara. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru)

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu