x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Iohannis a negat existența virusului, iar acum caută țapi ispășitori

Tăriceanu: Iohannis a negat existența virusului, iar acum caută țapi ispășitori

19 Iun 2020   •   10:49
Tăriceanu: Iohannis a negat existența virusului, iar acum caută țapi ispășitori

Călin Popescu Tăriceanu susține că declarațiile lui Klaus Iohannis de a pune în cârca opoziției numărul mai mare de îmbolnăviri cu COVID19 din ultimele zile sunt ofensatoare:„Nu a ieșit nicio clipă din din campania electorală. A negat existența virusului, iar acum caută țapi ispășitori”.

 

Tăriceanu se întreabă dacă președintele Klaus Iohannis s-a gândit, cumva, că o creștere a cazurilor de coronavirus în țară ar fi din cauza „impotenție ”.

„Ofensatoare încercările domnului Iohannis de a pune în cârca opoziției numărul mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele zile. Mă întreb dacă i-a trecut vreo secundă prin cap că această creștere poate fi cauzată mai degrabă de impotența de a respecta legea adoptată de Parlament cu privire la obligativitatea Guvernului de a furniza 30 de măşti de protecţie pe lună românilor cu venituri mici. Asta ca să nu mai spun de OUG privind acordarea gratuită de măști prin care se angaja că va oferi un număr de 50 de măști pentru fiecare din persoanele din categoriile defavorizate, aferente unei perioade de două luni. Ori tocmai aceste persoane sunt cele mai expuse îmbolnăvirii involuntare cu coronavirus”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El mențíonează că obligativitatea vine dintr-o hotărâre pe care „domnul Iohannis și ” au luat-o și care impune purtarea măștilor în spații închise, precum transportul în comun sau spații comerciale.

„Domnul Iohannis nu a ieșit nici o clipă din campania electorală. A negat existența virusului în speranța că va putea organiza anticipate, iar acum încearcă să găsească țapi ispășitori acolo unde ei nu sunt. Dacă vrea să înțeleagă de ce crește numărul de îmbolnăviri, atunci să caute în propria ogradă pentru că în turma de demagogi ai găsește adevărații responsabili”, a adăugat liderul ALDE.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu