x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Iohannis şi Dăncilă au reluat stereotipurile de până acum

Tăriceanu: Iohannis şi Dăncilă au reluat stereotipurile de până acum

14 Noi 2019   •   13:00
Tăriceanu: Iohannis şi Dăncilă au reluat stereotipurile de până acum
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, joi, că şeful statului, Klaus Iohannis, şi preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, au reluat "stereotipurile de până acum" la conferinţele de presă, care nu pot ţine loc unei "dezbateri adevărate".

"Nu poate fi numită o dezbatere. Aceste discuţii cu presa, conferinţe de presă, fără îndoiala, nu pot să ţină loc unei dezbateri adevărate, aşa cum ar fi fost normal. În toate ţările, de peste 40 de ani, au loc dezbateri cu candidaţii la prezidenţiale. Aseară, temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul preşedinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD şi doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie şi că a fost jignită", a declarat Tăriceanu, la RFI.

El a susţinut că refuzul unei dezbateri este un deficit democratic.

"Ei bine, cred că este şi altceva nevoie. Preşedintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui şi să răspundă la nişte întrebări, poate unele incomode. Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. Acolo a funcţionat în calitate de prim-ministru şi este în momentul de faţă preşedinta partidului. (...) Astea sunt nişte scuze, şi de o parte şi de alta, care nu ţin loc de o explicaţie serioasă pentru refuzul unei dezbateri şi mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm şi n-am avea nevoie de aşa ceva", a spus preşedintele ALDE.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu