x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Nu a existat nicio intenţie din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului pe 26 mai

Tăriceanu: Nu a existat nicio intenţie din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului pe 26 mai

11 Iun 2019   •   20:11
Tăriceanu: Nu a existat nicio intenţie din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului pe 26 mai

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nu a existat "nici cea mai mică intenţie" din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului la alegerile europarlamentare şi la referendum în 26 mai. 

"În anumite secţii de votare au avut loc mari aglomerări de cetăţeni care doreau să voteze. Unii au tras concluzia că Guvernul a vrut să-i umilească pe aceşti cetăţeni ai noştri. Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. Şi eu, ca şi dumneavoastră, în ziua de 26 mai, am stat peste jumătate de oră la coadă să aştept să votez şi nu m-am simţit nicidecum umilit. Nu a existat nici cea mai mică intenţie din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului. Aşa cum v-a explicat ministrul de Externe, dimensionarea secţiilor de vot a fost făcută pe baza aprecierilor misiunilor diplomatice şi consulatelor româneşti din străinătate. Nu există nicio evidenţă a locurilor şi a numărului de români care locuiesc în străinătate. (...) Dumneavoastră, cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor, probabil că aveţi informaţii ceva mai multe, pe care noi nu le avem. Asta e realitatea!", a afirmat Tăriceanu marţi, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple prin care s-a cerut demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Potrivit lui Tăriceanu, "nu există nicio garanţie că prin majorarea numărului de secţii de vot, în viitor, se va rezolva această problemă", motiv pentru care el a amintit că Birourile permanente reunite au luat decizia de a avansa plenului reunit propunerea de constituire a unei comisii speciale parlamentare care să analizeze proiectele de modificare a legislaţiei, acte normative menite să îmbunătăţească votul în străinătate.

Moţiunea simplă "26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!", iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi de plenul Senatului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tariceanu guvern vot 26 mai