x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu nu vrea să participe la ceremonia depunerii jurământului a noilor miniştri

Tăriceanu nu vrea să participe la ceremonia depunerii jurământului a noilor miniştri

16 Oct 2017   •   18:46
Tăriceanu nu vrea să participe la ceremonia depunerii jurământului a noilor miniştri
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă luni că nu va participa la ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni de către noii miniştri ai cabinetului în semn de protest faţă de declaraţia preşedintelui Iohannis de a "nu recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie". 

"Nu voi participa la ceremonia depunerii jurământului noilor miniştri care se va desfăşura la Cotroceni. Doresc să informez opinia publică despre semnificaţiile acestei decizii. În primul rând, neparticiparea la acest eveniment reprezintă protestul meu punctual faţă de declaraţia făcută de Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie valabil pentru toţi cetăţenii, aşa cum este el statuat de Constituţie. Din istoria recentă s-a putut constata că domnul preşedinte aplică selectiv acest principiu, în funcţie de apartenenţa subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Senatului. 

Tăriceanu mai susţine că şeful statului "şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei", iar acest lucru este inacceptabil pentru Parlament. 

"În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Preşedintele României şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui preşedinte sunt şi, în general, pentru orice cetăţean român. Îmi exprim speranţa că domnul Preşedinte Iohannis îşi va revizui poziţia şi va accepta că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar Preşedintele României, chiar dacă se bucură acum temporar de o imunitate absolută", se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES

×