x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Pentru o țară care este acum a șasea ca mărime în UE alocarea este destul de modestă

Tăriceanu: Pentru o țară care este acum a șasea ca mărime în UE alocarea este destul de modestă

21 Iul 2020   •   18:35
Tăriceanu: Pentru o țară care este acum a șasea ca mărime în UE alocarea este destul de modestă
Sursa foto: Mario Salerno

Călin Popescu Tăriceanu consideră că Iohannis nu a negociat la Consiliul Europei, iar succesul anunțat de Președinte este unul destul de modest.

„Să înceapă carnavalul!

Dl Iohannis ne-a anunțat că după lupte seculare care au durat 4 zile și 4 nopți, România a repurtat un mare succes la Bruxelles.

În primul rând, am mari semne de întrebare că dl Iohannis a negociat ceva! Cu toții știm că dl Iohannis este doar un spectator la aceste negocieri (vezi și imaginea atașată) și că este recunoscut pentru marea calitate că nu pune întrebări și acceptă în final ce i se dă!

În al doilea rând, eu aș defini un succes cam așa: îți propui să obții ceva, faci public ce vrei să obții și apoi compari ce ai obținut cu ce ți-ai propus! Știe oare vreun român ce și-a propus dl Iohannis de la aceste negocieri? A venit dl Iohannis în fața Parlamentului să spună care este interesul României în aceste negocieri? A condus o ședință de guvern în care să se consulte cu membrii Cabinetului cu privire la țintele pe care le urmărește?

În al treilea rând, din câte am reușit să citesc printre rânduri în media internațională (în cea românească deja a început fiesta și ridicarea soclului pentru statuia lui KWI) rezultatele noastre nu sunt chiar atât de spectaculoase. Pentru o țară care este acum a șasea ca mărime în UE alocarea este destul de modestă. Ca să nu mai spunem că toate aceste sume au destul de multe condiționări și aprobări suplimentare!

În consecință îl așteptăm pe dl Iohannis în fața Parlamentului pentru a explica națiunii ce și-a propus România de la aceste negocieri, ce a obținut și mai ales ce este de făcut ca acești bani să intre de-adevăratelea în economia românească și să nu rămână doar în pliantele de propagandă ale PNL!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

 

 

Să înceapă carnavalul! Dl Iohannis ne-a anunțat că după lupte seculare care au durat 4 zile și 4 nopți, România a...

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Marţi, 21 iulie 2020

 

×