x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu se întreabă cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului

Tăriceanu se întreabă cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului

05 Iun 2020   •   11:26
Tăriceanu se întreabă cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în România, panica declanșată de noul coronavirus ”a fost declanșată de un buton invizibil”. ”Nu-mi dă pace un gând: cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului?”, continuă el.

”Nu-mi dă pace un gând: cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului? Cui a folosit această panică? Privit de sus pare evident că toate țările au suferit pagube umane și economice. În contextul globalizării e greu ca cineva să scape de efectele acestei crize, chiar în situația favorabilă în care numărul de îmbolnăviri și decese rămâne mic. Îmi pare că cineva a apăsat pe un buton și brusc toată lumea a înnebunit, și-a închis frontierele și s-a închis în case. Și în România pare că panica a fost declanșată de un buton invizibil”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai arătat că, până pe data de 15 martie președintele Klaus Iohannis și ”Guvernul Său” au minimalizat în totalitate acest pericol.

”Ne-am lămurit acum că ei au fost informați oficial de ce se întâmpla în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere. Când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate au trecut brusc în aripa cealaltă, direct la starea de urgență, cu măsurile pe care le știm. Chiar, oare ce s-ar fi întâmplat dacă CCR le-ar fi încuviințat să facă anticipate? Probabil că COVID-ul ar fi sărit România, mă gândesc”, a conchis liderul ALDE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu