x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Știam cu o zi înainte că va izbucni scandalul

Tăriceanu: Știam cu o zi înainte că va izbucni scandalul

29 Iul 2016   •   20:17
Tăriceanu: Știam cu o zi înainte că va izbucni scandalul
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, implicat în dosarul Olteanu-Tăriceanu, a afirmat vineri, la Antena 3, că a aflat cu o zi înainte de izbucnirea scandalului.

”Am aflat cu o zi înainte despre toată această chestiune că urma să iasă”, a spus șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Întrebat de unde a aflat de acest lucru, șeful ALDE nu a dorit să spună.

”Am și eu sursele mele, cum au și jurnaliștii”, a răspuns Tăriceanu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă preşedintele Senatului a refuzat să le comenteze.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

Știre în curs de actualizare.

×