x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Văd din partea unor oficiali ai statului român o rezervă în a discuta despre unirea cu Basarabia

Tăriceanu: Văd din partea unor oficiali ai statului român o rezervă în a discuta despre unirea cu Basarabia

23 Oct 2016   •   22:27
Tăriceanu: Văd din partea unor oficiali ai statului român o rezervă în a discuta despre unirea cu Basarabia
Sursa foto: GRIGOREPOPESCU

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la România Tv, că oficiali ai statului român au o rezervă în a discuta despre unirea cu Basarabia, adăugând că, cu un guvern tehnocrat România nu o să aibă o poziţie care să reflecte interesul naţional.

"Văd din partea unor oficiali ai statului român o rezervă extraordinară în a discuta despre unirea cu Basarabia sau reunificarea patriei, mai degrabă. Eu nu înţeleg ca noi, ca români, să nu avem curajul să vorbim de un subiect care este de interes naţional şi este de interesul naţional şi al basarabenilor. (...) De ce să nu avem curajul să discutăm despre acest lucru care ne priveşte? Pentru că lezăm interesele altor puteri? Sigur că nu putem să fim pe placul şi în acordul tuturor, dar eu cred că este o datorie patriotică să avem curajul să abordăm această chestiune şi să încercăm rezolvarea ei. Altfel România rămâne să se comporte, aşa cum am văzut în ultima perioadă, ca o ţară care este mai degrabă umilă sau umilită de cei care ar trebui să fie câteodată parteneri şi susţinători", a spus Tăriceanu, referindu-se la reacţia Guvernului în cazul marşul pentru Basarabia.

În opinia sa, ministrul de interne, ''care a reprimat manifestarea'', nu va fi demis.

"Am slabe speranţe în acest sens. Mi se pare că acest Guvern de tehnocraţi îşi arată limitele cu orice ocazie. Dacă în locul Guvernului de tehnocraţi am fi avut un guvern politic, modul de raportare la o astfel de situaţie, la o astfel de manifestare ar fi fost altul.(...) Cu un guvern tehnocrat nu o să avem niciodată o poziţie care să reflecte interesul naţional, ci mai degrabă, poate, eu ştiu, jocuri de culise, jocuri personale ale unor membri ai Guvernului, alte influenţe străine, nu ceea ce este interesul nostru", a adăugat Tăriceanu.

Cinci persoane, printre care şi unul dintre organizatorii marşului "Luptă pentru Basarabia", George Simion, au fost conduse sâmbătă la Secţia 4 Poliţie după ce, potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucureşti, au încercat să rupă cordonul dispozitivului de ordine în zona ''Piaţa Victoria''.

Marşul de sâmbătă a fost autorizat, potrivit Jandarmeriei, între orele 14,00 şi 17,30 pe traseul Hanul lui Manuc-Piaţa Universităţii-Piaţa Română-Piaţa Victoriei, iar între orele 17,30 şi 18,00 pentru susţinerea de alocuţiuni în Piaţa Victoriei. www.agerpres.ro

×