x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodorovici: Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat și nu online

Teodorovici: Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat și nu online

06 Iul 2020   •   16:53
Teodorovici: Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat și nu online
Sursa foto: Lucian Alecu

Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat și nu online, pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. „Altfel partidul se scufundă”, a declarat, luni, Eugen Teodorovici.

 

„Ce trebuie să decidă urgent CEx-ul PSD: Data Congresului, forma de organizare și sistemul de candidatură. Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat‼️ Avem deja un interimat nelegitim și mult prea îndelungat (aproape 9 luni‼️). Din păcate, mulți dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid! Nu online‼️ Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate județele, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și protecție impuse de situația medicală din România”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

El a mai spus că la congresul PSD toți delegații prevăzuţi de Statutul PSD trebuie să aibă dreptul să participe la dezbateri și să-și exprime în mod liber și secret votul.

„Sistemul de candidaturi prin Moțiuni nu este prevăzut de Statut‼️ Trebuie aprobat acest sistem și apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi șansele tuturor celor ce pot și vor să acceadă la orice funcție de conducere în PSD! Stabilirea unui profil de candidat‼️ Trebuie stabilite criterii de pregătire, experiență, competență, integritate și, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcție din conducerea PSD! Și, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin vot de o majoritate, nu impuse de cineva sau de câțiva‼️ Altfel ... PSD se scufundă”, a conchis Teodorovici.

Mediafax

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici