x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Cer public să fiu audiat ca martor în dosarul Alinei Bica

Traian Băsescu: Cer public să fiu audiat ca martor în dosarul Alinei Bica

24 Iul 2016   •   23:18
Traian Băsescu: Cer public să fiu audiat ca martor în dosarul Alinei Bica
Sursa foto: Adrian Manolache

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, într-o emisiune la România TV, la care a participat şi Alina Bica, că cere public să fie audiat ca martor în dosarul acesteia şi că i se refuză acest drept. El a mai spus că nu mai poate rămâne neutru legat de câteva persoane şi că nu va "răbda" ca "acest stat să se transforme în unul mafiot, în care doi indivizi, Kovesi şi Coldea, să spună cine să fie arestat că nu le-a cântat în strună".

Traian Băsescu a intervenit telefonic într-o emisiune la care a participat, în studio, fosta şefă a DIICOT Alina Bica, judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu activitatea sa la ANRP. Fostul şef al statului a spus că i se refuză dreptul de a fi martor în procesul acesteia şi că va fi un moment în care va începe să vorbească public.

"Aş putea fi chemat ca martor în procesul Alinei Bica să spun mult mai multe decât v-aş putea spune dumneavostră. Mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte greşit. Va fi un moment în care voi începe să vorbesc public. Instituţiile statului nu pot transforma statul într-unul mafiot, care dispune arestări după bunul plac. Alina Bica a făcut obiectul unor denigrări, au fost discuţii repetate. Am avertizat: «Opriţi-vă!», dar şi-au dus treaba la capăt pentru că nu le-a devenit slugă. Vreau să fiu martor în procesul doamnei Bica. Instanţele au refuzat şi nu este corect. Cer public să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi fostul preşedinte ANI, în instanţă", a declarat Traian Băsescu la România TV.

"Aştept să fiu chemat în instanţă cu uşile închise. Statul nu trebuie făcut praf, ori în dosarul Bica ce s-a întâmplat din 2015 încoace e mizerabil", a continuat Băsescu, arătând că el a fost primul care, la sesizarea Elenei Udrea, a tras semnalul că la ANRP este ceva în neregulă.

 

×