x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu (PMP): Singurul obiectiv de ţară, corect, este unirea cu Republica Moldova

Traian Băsescu (PMP): Singurul obiectiv de ţară, corect, este unirea cu Republica Moldova

03 Dec 2016   •   17:10
Traian Băsescu (PMP): Singurul obiectiv de ţară, corect, este unirea cu Republica Moldova

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că singurul obiectiv de ţară al României este unirea cu Republica Moldova, după intrarea în NATO şi în Uniunea Europeană. 

'Acest obiectiv nu este unul de nerealizat, pentru că s-a demonstrat, în Europa, că cei care au vrut să se unească s-au unit, iar cei care au vrut să se despartă s-au despărţit. Germania a dorit reunificarea şi a reuşit, pentru că s-a vrut politic acest lucru. La fel, Cehoslovacia, unde Cehia s-a despărţit de Slovacia, în baza actului final de la Helsinki. De aceea, şi poporul român are dreptul la reunificare, pentru că noi şi astăzi trăim după voinţa a doi criminali, Stalin şi Hitler. Prin Pactul Ribbentrop-Molotov o bucată mare din ţară a fost alipită Uniunii Sovietice. Avem obligaţia ca în acţiunea noastră să reconstruim reunificarea ţării. Nu azi, nu mâine, dar dacă nu ne-o propunem ca obiectiv nici nu o vom face vreodată', a afirmat Traian Băsescu, prezent la lansarea candidaţilor PMP la alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

În opinia sa, alegerile prezidenţiale din Republica Moldova au arătat că 48% din cetăţeni sunt pro-europeni şi unionişti, prin votul pe care l-au dat, iar această creştere a fost posibilă prin desovietizarea Republicii Moldova. 

'Împreună cu Emil Boc am modificat Legea cetăţeniei, uşurând posibilitatea cetăţenilor din Republica Moldova să obţină cetăţenia română, iar astăzi are 550 mii de cetăţeni români. A doua zonă spre care ne-am îndreptat a fost generaţia tânără şi s-a trecut de la 130 de burse la 5.000 de burse anual. Într-un ciclu de studii avem în universităţile noastre şi în licee 20 mii de tineri din Republica Moldova care studiază în România, ca bursieri ai statului român. Acesta este miracolul trecerii de la 3% pro-români şi 10% pro-europeni la 48%, cum a arătat votul dat la ultimele alegeri prezidenţiale', a spus Băsescu. 

Traian Băsescu a precizat că preşedintele Klaus Iohannis încearcă cu un grup de specialişti să stabilească noi obiective pentru ţară, cum ar fi intrarea în zona euro sau intrarea în spaţiul Schengen, afirmând că toate acestea sunt deja obiective stabilite în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, semnat la Luxemburg chiar de către fostul preşedinte al României. AGERPRES

×