x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu prevede un dezastru la BNR

Traian Băsescu prevede un dezastru la BNR

30 Iul 2016   •   23:08
Traian Băsescu prevede un dezastru la BNR
Sursa foto: Adrian Manolache

Traian Băsescu spune că ar fi un dezastru ca la Banca Naţională să existe o conducere politică.

"Ar fi dezastru să numim o conducere politică la Banca Naţională şi sper ca politicienii să numească  guvernator un cunoscător al economiei.", a declarat acesta într-o emisiune de televiziune, scrie ziuaconstanta.ro.

Fostul președinte Traian Băsescu vine cu o informație nouă şi în dosarul de corupție al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu. Băsescu confirmă DNA și spune că avea cunoștință despre mișcările necurate făcute de Vîntu.

„Așa e. Vă pot spune eu. Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro. Instituțiile statului nu au acționat probabil pentru că nu au știut pentru ce au fost. Au aflat că s-au scos, dar nu au știut pentru ce au fost”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte crede că ținta în dosar este chiar Olteanu, nu Tăriceanu, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. „Tăriceanu e om cu bani. El nu a avut nevoie să ia o mită de un milion. De asta nu am crezut-o de la început. La cât îl cunosc, nu cred că Tăriceanu e omul care să condiționeze o numire pe bani”, a mai precizat Băsescu.

×