x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu și Mircea Geoană pregătesc o alianță politică șoc!

Traian Băsescu și Mircea Geoană pregătesc o alianță politică șoc!

07 Oct 2015   •   21:14
Traian Băsescu și Mircea Geoană pregătesc o alianță politică șoc!
Sursa foto: Traian Băsescu (s) și Mircea Geoană / antena3.ro

Pe scena politică românească se pregătește o alianță șoc între Mircea Geoană și Traian Băsescu, cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale din 2009.

Oana Mizil l-a vizitat zilele trecute pe Traian Băsescu pentru că există tatonări în vederea unei noi alianțe politice, între Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Partidul Social Românesc (PSRO), formațiunea condusă de Mircea Geoană, au dezvăluit surse din mediul politic dcnews.ro, citate de antena3.ro.

"PSRO nu are structuri în teritoriu, iar ca vector politic îl are doar pe Mircea Geoană, în contextul problemelor pe care le are Marian Vanghelie în justiție. De cealaltă parte, PMP are nevoie de astfel de alianțe, pentru că s-a plafonat la un scor de sub 5%", a comentat politologul Alfred Bulai  pentru DCNews.

Problema pentru PMP este că Traian Băsescu poate tracta partidul și îi poate aduce câteva procente în plus, însă acest plan nu funcționează la alegerile locale, pentru că fostul președinte nu poate candida decât la o singură primărie.

În trecut, s-a mai discutat de o alianță electorală între PMP și Partidul M10, condus de Monica Macovei.

×
Subiecte în articol: traian basescu mircea geoana pmp psro alianta