x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu spune că Oprea şi-a trădat aliatul

Traian Băsescu spune că Oprea şi-a trădat aliatul

03 Iul 2015   •   16:40
Traian Băsescu spune că Oprea şi-a trădat aliatul
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că premierul interimar Gabriel Oprea şi-a trădat aliatul, prin susţinerea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE, iar, în opinia sa, o nouă majoritate UNPR-PNL "nu ar trebui să se întâmple".

"Am avut o relaţie politică cu domnul Gabriel Oprea şi a fost o relaţie politică corectă, în ceea ce mă priveşte. Probabil şi din partea mea către dânsul. (...) Acum Gabriel Oprea a trădat ascunzându-se sub mantaua interesului naţional. Interesul naţional nu poate fi folosit ca manta de vreme rea pentru orice blestemăţie vrei să faci. El şi-a trădat acum aliatul. (...) Oprea nu a fost corect. Dacă voiai să serveşti interesul naţional te băteai să se facă autostrăzi, să nu piardă România 7,5 miliarde de euro. Nu o numire de şef de serviciu", a spus Băsescu, într-un interviu acordat Gândul live.

Întrebat despre posibilitatea unei noi majorităţi UNPR - PNL, Băsescu a spus că aceasta nu ar trebui să se întâmple.

"Dacă e interes naţional, Oprea va face. Dar dacă e să discutăm practic, după mine, nu ar trebui să se întâmple. Depinde ce va fi în perioada următoare - atitudinea şi deciziile lui Victor Ponta. Eu sunt convins că, dacă Victor Ponta decide să menţină Guvernul, Oprea va rămâne", a precizat Băsescu.

În opinia lui Băsescu, lui Oprea nu i se potriveşte funcţia de premier interimar.

"Dacă el are o zonă în care poate fi util, fără să fie cel mai mare specialist, este cea de securitate naţională. Să-l cocoţi în fruntea Guvernului este o exagerare, pentru că nu are niciun fel de cunoştinţe economice. Toată marea lui grijă este de măriri de pensii, măriri de salarii, acordare de grade, de decoraţii, în toate sistemele militarizate pe care le-a condus. Altfel, din economie nu înţelege nimic", a mai spus fostul şef de stat.

×