x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose, despre plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului: Vrem o lege care să nu mai poată fi interpretată

Tudose, despre plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului: Vrem o lege care să nu mai poată fi interpretată

01 Aug 2017   •   07:51
Tudose, despre plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului: Vrem o lege care să nu mai poată fi interpretată

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3, că intenția de plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului la o sumă maximă echivalentă cu 1.800 de euro are în vedere evitarea pe mai departe a unor derapaje în domeniu și elaborarea unei legi care să nu mai poată fi interpretată.

"Dacă vreți să facem ceva în țară, haideți să fim sinceri să punem în lumina reflectoarelor toate nenorocirile, sau nebuniile care au crescut între timp. Astăzi, când stăm de vorbă, e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus, de bun simț: 'domn'e, nu toți au salariu, obțin bani din alte venituri, (...) se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, revinde, are un venit'. Ei, apoi de la asta s-a ajuns la venituri, eu știu, inclusiv dacă-și vinde casa. Și mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câțiva colegi: 'domn'e, hai să o schimbăm (legea — n.r.) până nu-i încolțește foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil, mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro și va trebui să-i dăm 85% din venituri'. Nu, au fost derapaje și (...) haideți să le facem (prevederile legale — n.red.) să nu mai poată fi interpretate", a declarat Mihai Tudose, întrebat despre preconizata plafonare a indemnizației de creștere a copilului la o sumă maximă, echivalentul a 1.800 de euro, așa cum este în Germania.

Premierul a mai spus că nu este normal când cineva vine și susține că este îndreptățit "să primească 30 de mii de euro alocație".

AGERPRES

×