x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose: "Pensia nu e o pomană pe care o primeşte cineva de la stat"

Tudose: "Pensia nu e o pomană pe care o primeşte cineva de la stat"

24 Noi 2017   •   09:02
Tudose: "Pensia nu e o pomană pe care o primeşte cineva de la stat"

Legea pensiilor este în lucru şi "poate va fi gata" anul viitor, a anunţat joi seară premierul Mihai Tudose, precizând că aceasta este "cea mai grea lege" pe care o poate avea România în prezent.

 

"Punctul de pensie creşte de la anul (...) - o creştere cu 10%. Legea pensiilor este în lucru, poate va fi gata la anul, să vedem apoi cât durează implementarea şi în ce (...) ordine va fi implementată. (...) Va fi foarte greu de procesat milioane de dosare, de recalculat. (...) La nivelul Ministerului Muncii se fac simulări, se fac diverse proceduri, se stabileşte impactul bugetar, cât de repede putem s-o facem, în ce tranşe putem s-o facem şi în ce timp se poate face, ca atunci când o punem pe dezbatere publică să avem răspunsurile la toate întrebările, fiindcă este o lege foarte grea, foarte grea, cred că e cea mai grea lege pe care o poate avea România astăzi", a declarat Tudose, la Antena 3.

Potrivit şefului Executivului, sunt "inechităţi de rezolvat" în acest domeniu.

"Până la urmă, pensia nu e o pomană pe care o primeşte cineva de la stat. E dreptul lui, e recompensa lui. Şi acolo au fost derapaje foarte mari. (...) Doi oameni au muncit la fel, acelaşi interval de timp, în aceleaşi condiţii, pe aceeaşi calificare, au ieşit la pensie la interval de doi ani şi au decalaje de pensie incredibile. Nu se poate aşa ceva. Oamenii trebuie să simtă că sunt trataţi aşa cum merită după o viaţă de muncă", a mai afirmat Tudose.

×