x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan, atac dur la adresa premierului Dăncilă: Sunteţi o persoană particulară ce ocupă abuziv o înaltă demnitate

Turcan, atac dur la adresa premierului Dăncilă: Sunteţi o persoană particulară ce ocupă abuziv o înaltă demnitate

10 Oct 2019   •   11:42
Turcan, atac dur la adresa premierului Dăncilă: Sunteţi o persoană particulară ce ocupă abuziv o înaltă demnitate
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă, în prezent, este "o persoană particulară care ocupă abuziv o înaltă demnitate" iar moţiunea de cenzură echivalează cu un mandat de aducere a Guvernului în faţa Parlamentului.

"Cred că este ultima dată când mă adresez unui premier nelegitim care a călcat în picioare aşteptările unei ţări întregi de a merge şi mai mult spre Europa şi nu de a reveni la fărădelegea din anii tranziţiei. Cred că este ultima dată când un prim-ministru fără legitimitate îşi ameninţă colegii de partid cu deschiderea de dosare penale, în stilul consacrat de Liviu Dragnea. Astăzi, cei ameninţaţi au şansa să scape din captivitatea creată de cea care a fost, la rândul ei, captivă unui condamnat penal", a spus Turcan, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Ea a susţinut că "sub incompetenţa acestei guvernări fărădelegea face legea": "Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliţia. Iar mii de recidivişti eliberaţi de dumneavoastră şi de domnul Iordache seamănă teroare în satele şi oraşele României. Dumneavoastră şi anturajul aţi ajuns în situaţia dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Eraţi obligaţi ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereţi votul Parlamentului. Nu aţi făcut-o, încercând efectiv să fugiţi, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligaţie constituţională. În momentul de faţă, de facto şi de jure, nu mai sunteţi premierul României, ci o persoană particulară care ocupă abuziv o înaltă demnitate de la Palatul Victoria! Această moţiune de cenzură este şansa de a reveni în ţară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală şi constituţională la vârful statului. Moţiunea echivalează cu un mandat de aducere în faţă Parlamentului pentru un Guvern care refuză să respecte legea".

Turcan a acuzat-o pe Dăncilă de minciună, dezinformare, întreţinerea mecanismului economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosirea banilor publici în interes personal şi politic.

"Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun Guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori şi cinstiţi din România", a afirmat liderul liberal, care a completat că actualul Executiv nu mai are niciun fel de autoritate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan