x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Creșterile salariale ar putea duce la căderea Guvernului

Turcan: Creșterile salariale ar putea duce la căderea Guvernului

18 Mar 2017   •   21:40
Turcan: Creșterile salariale ar putea duce la căderea Guvernului

Liderul liberal Raluca Turcan a declarat, sâmbătă la Cluj, că deciziile Guvernului privind creşterile salariale din ultima perioadă sunt în măsură să ducă la un blocaj al administraţiei, situaţia putând să 'explodeze' în următoarele luni, lucru care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului. 

Preşedintele interimar al PNL a afirmat că majorările salariale şi cele privind pensiile, decise de PSD, trebuie să aibă o susţinere, însă Guvernul nu are mai mulţi bani, astfel că presiunea cade pe autorităţile locale. 

'Într-un heirupism fără nicio ancoră economică a început să împrăştie în stânga şi în dreapta cu măriri de salarii şi cu angajamente pentru măriri de pensii. Aceşti bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulţi bani pentru că nu au investiţii şi investitorii nu sunt motivaţi să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării şi Consilii judeţene, unde toate cheltuielile cu salarii trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localităţi cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din instituţiile respective', a spus Raluca Turcan. 

Potrivit acesteia, deciziile luate de coaliţia de guvernare vor duce la producerea unui blocaj fără precedent.

'Din punctul meu de vedere este foarte posibil ca în trei luni această situaţie să explodeze, România să ajungă să se îndatoreze din ce în ce mai mult pe generaţiile viitoare. Putem asista la o cădere a actualului Guvern, pentru că obsesia împotriva justiţiei şi iresponsabilitatea economică nu se poate să nu conducă în această direcţie spre care se îndreaptă orbiţi', a spus Turcan. 

Preşedintele interimar al PNL a participat sâmbătă, alături de secretarul general al formaţiunii, Cristian Buşoi şi de europarlamentarul Daniel Buda, precum şi de lideri ai PNL Cluj l ao conferinţă de presă, urmată de o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. AGERPRES

×