x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Decizia de a deveni opţional Pilonul II de pensii este un plan al guvernului de a pune mâna pe aceşti bani

Turcan: Decizia de a deveni opţional Pilonul II de pensii este un plan al guvernului de a pune mâna pe aceşti bani

30 Mai 2018   •   15:20
Turcan: Decizia de a deveni opţional Pilonul II de pensii este un plan al guvernului de a pune mâna pe aceşti bani

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat miercuri că decizia ca Pilonul II de pensii să devină opţional nu este altceva decât un alt pas, în planul general al Guvernului, de a pune mâna pe banii din acest fond. 

"Moţiunea PNL împotriva ministrului Finanţelor va fi dezbătută luni în Parlamentul României. Este cu atât mai importantă dezbaterea acestei moţiuni cu cât astăzi (miercuri - n.r.) a fost anunţată decizia ca Pilonul II de pensii să devină opţional pentru cetăţenii României. Mai mult decât atât, cu un cinism maxim şi cu o foame demnă de cei care aşteaptă pe la colţuri să mai ciupească nişte bănuţi, au spus că informarea cu privire la opţiunea pe care o pot face românii care muncesc pentru varianta de pensie va fi făcută pe parcursul verii. Cu alte cuvinte, toţi cei care pleacă în concedii vor beneficia de o informare sănătoasă din partea Guvernului României. Considerăm că această decizie de a deveni opţional Pilonul II de pensii nu este altceva decât un alt pas în planul general de a pune mâna pe banii adunaţi în acest fond, pentru că, odată devenit opţional, probabil că fondurile vor fi limitate şi cu descurajarea celor care gestionează fondurile de pensii vor ajunge ca fondurile acestea private să fie neatractiv de gestionat, cu alte cuvinte o sursă de bani pe care statul, în mărinimia lui, va ajunge să o folosească în bugetul public, adică într-o groapă neagră", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului. 

Ea a adăugat că, la dezbaterea moţiunii simple, ministrul Finanţelor va trebui să spună dacă sunt bani pentru plata salariilor până la sfârşitul anului, dacă sunt bani pentru plata pensiilor indexate de la 1 iulie, iar dacă sunt aceşti bani "de ce ignoră fondurile europene şi Guvernul vine cu proiecte utopice sau jefuitoare". 

"Sunt nişte solicitări absolut fireşti şi, nu în ultimul rând, cred că este nevoie de un semnal politic pe care actualul Parlament ar trebui să îl dea acestui Guvern - că, odată plecat ministrul Finanţelor, şi Guvernul în întregime ar trebui să plece. Practic, incompetenţa doamnei Dăncilă, demnă deja de râsul Europei şi românilor în special, este dublată de o incompetenţă crasă şi rea voinţă din partea foarte multor miniştri cu portofolii importante", a menţionat ea. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: raluca turcan