x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Intenţionez să merg la protestul organizat pe tema modificării legislaţiei penale; PNL ia în calcul o moţiune de cenzură

Turcan: Intenţionez să merg la protestul organizat pe tema modificării legislaţiei penale; PNL ia în calcul o moţiune de cenzură

22 Ian 2017   •   16:00
Turcan: Intenţionez să merg la protestul organizat pe tema modificării legislaţiei penale; PNL ia în calcul o moţiune de cenzură

 PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, iar discuţii pe această temă vor avea loc joi în partid, a declarat preşedintele interimar al formaţiunii, Raluca Turcan. 

Totodată, aceasta a anunţat că va participa la protestul ce va avea loc duminică seara în Bucureşti ca urmare a încercărilor de schimbare a legislaţiei penale. 

"Eu intenţionez să merg. Sunt cetăţean al acestei ţări. Am primit nişte semnale încurajatoare de la colegii mei din Sibiu, care, din proprie iniţiativă, au fost la toate manifestările de stradă din momentul în care a început asaltul împotriva statului de drept. Aşadar, cu echipa pe care am format-o la Sibiu, cu echipa de oameni de bună-credinţă pe care o am în jurul meu, politicieni sau nepoliticieni, familia mea, voi merge în stradă şi vom susţine ca România să rămână o ţară democratică", a arătat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acesteia, PNL este în faţa unei cauze care este obligatoriu de apărat de către cei care cred în valorile care construiesc o societate europeană. 

"Majoritatea PSD - ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din această ţară", a adăugat preşedintele interimar al liberalilor. 

În opinia ei, ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale nu au avut ca scop rezolvarea problemelor concrete din penitenciare. 

"Cele două ordonanţe - cea privind graţierea şi cea privind modificarea Codului penal - nu sunt despre capacitatea administrativă de a rezolva problema din penitenciare. Cinci cazărmi dacă ar fi transformate în facilităţi moderne de detenţie - problema ar fi cu mult rezolvată. (...) Pe cei din PSD-ALDE nu îi interesează rezolvarea reală a acestor probleme (...), pe ei îi interesează doar salvarea din închisori a celor care se află în clientela lor politică, a celor care fac parte din grupul de privilegiaţi ai acestei ţări'', a precizat ea. 

PNL va uza de toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a apăra această cauză a românilor cinstiţi, a adăugat Raluca Turcan, menţionând, în context, că liberalii iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură. 

De asemenea, a afirmat ea, PNL "va răspunde şi demersurilor iniţiate şi de alte formaţiuni politice care au ca unic scop apărarea statului de drept". 

În acest sens, PNL va lua în calcul susţinerea moţiunii simple pe Justiţie, pe care USR intenţionează să o depună. 

"Vom discuta despre moţiunea de cenzură. Aceasta se depune în timpul sesiunii parlamentare, joia viitoare vom avea o şedinţă şi voi propune colegilor să reflectăm, să elaborăm o moţiune de cenzură pentru apărarea statului de drept, pentru apărarea interesului public. (...) Le-am lansat invitaţia celor din USR să susţină moţiunea de cenzură, dacă PNL o va depune", a mai spus Raluca Turcan. AGERPRES

×