x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică TVA de 9 la suta pentru alimente

TVA de 9 la suta pentru alimente

de Carmen Vintila    |    30 Iun 2005   •   00:00
TVA de 9 la suta pentru alimente

Partidul Conservator va sustine masura cresterii TVA la 22%, cu conditia diminuarii acestei taxe pana la 9% la produsele alimentare de baza.

Partidul Consevator, condus de Dan Voiculescu, vine astfel in premiera cu o solutie in cazul majorarii TVA de la 19% la 22%, menita sa asigure protectia populatiei, care este imbatranita intr-o proportie majoritara si care nu beneficiaza de venituri care sa-i asigure un nivel de trai civilizat. Purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a explicat ieri intr-o conferinta de presa ca, daca vor exista ratiuni bugetare clare, care vor determina Guvernul sa majoreze TVA, Partidul Conservator va fi alaturi de Executiv, cu conditia scaderii TVA pana la 9% pentru produsele alimentare de baza, propunere care va fi discutata si in Consiliul National de Coordonare al Coalitiei. Recent, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a anuntat ca Taxa pe Valoarea Adaugata ar putea creste, incepand cu anului viitor, la 21%-22%. Ulterior, Popescu a spus ca decizia privind eventuala majorare a cotei de TVA va fi discutata si la nivel politic, in interiorul Coalitiei.

REMANIERE. Presedintele PC, Dan Voiculescu, prezent la conferinta de presa, a raspuns la o serie de intrebari adresate de jurnalisti. Cum tema remanierii a fost discutata intens in ultimele zile, Dan Voiculescu a declarat, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, ca "problema remanierii ii apartine premierului Tariceanu, dar din punctul nostru de vedere sunt cateva ministere care nu functioneaza sau care nu au utilitatea care a fost gandita cand s-a format Guvernul. Ministerul Sanatatii si Ministerul Integrarii ar fi doua dintre ele". El a aratat ca in cazul Ministerului Sanatatii este vorba despre o "capacitate manageriala necorespunzatoare", avand in vedere criza medicamentelor si lipsa unor instrumente clare pentru rezolvarea problemelor existente in acest domeniu. "Nu stiu daca mai e nevoie de un minister pentru Integrare, poate un departament la Ministerul de Externe ar fi suficient", a precizat liderul conservatorilor. Totodata, Dan Voiculescu a apreciat ca propunerea ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, de diminuare a indemnizatiei pentru mame este "o greseala", care spera sa fie "reparata" in zilele urmatoare. Liderul PC a mentionat ca ministrul Muncii "s-a pripit" facand aceasta propunere.

LEGEA VOICULESCU
Un punct de interes in cadrul conferintei de presa a fost si proiectul de lege privind confiscarea averilor care nu pot fi justificate, numit si "Legea Voiculescu", dupa numele liderului PC, care este initiatorul acestui act normativ. Parlamentarii conservatori nu vor avea vacanta de vara si vor merge in teritoriu, astfel incat pana in septembrie sa stranga un milion de semnaturi de sustinere pentru "Legea Voiculescu". Bogdan Ciuca a spus ca reprezentantii PC sunt "satisfacuti ca in urma cu doua zile si in Slovacia a fost adoptat un proiect legislativ asemanator, din care conservatorii vor incerca sa preia articole care ar putea fi aplicabile si in Romania".

×
Subiecte în articol: politic voiculescu