x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udemeristii, trimisi la munca

Udemeristii, trimisi la munca

25 Feb 2004   •   00:00

Senatorii nu au sustinut ieri initiativa preotului Sagor Csaba (UDMR) privind declararea ca zile libere si a primei si a doua zi de Rusalii.

Senatorul propunea modificarea articolului din Codul Muncii referitor la sarbatorile legale nelucratoare, sustinand ca Rusaliile reprezinta "o sarbatoare de cea mai mare importanta in calendarul tuturor bisericilor crestine". Ion Solcanu (PSD) i-a invitat pe udemeristi la munca. "Aceste sarbatori legale sunt de natura sa sporeasca apetitul de munca al poporului roman. Sarbatorim o zi, dar a doua zi, la munca!", a indemnat Solcanu, in timp ce Corneliu Bichinet l-a invitat pe Sogor Csaba "sa fie atent la o alta sarbatoare nationala - 1 Decembrie", cunoscut fiind incidentul in care senatorul UDMR si-a pus banderola neagra de Ziua Nationala.

Initiativa lui Sogor Csaba nu s-a bucurat nici de sustinerea Guvernului, insa motivatiile Executivului au nemultumit UDMR si Opozitia.

Guvernul si-a explicat avizul negativ prin faptul ca titlul propunerii este unul "ecranat" - avand in vedere ca Sogor Csaba se refera la "completarea" unui alineat din Codul Muncii si nu la "modificarea " acestuia, cum ar fi fost corect - si prin precizarea ca Rusaliile se sarbatoresc intotdeauna in ziua de duminica, care este oricum libera, astfel incat initiativa legislativa ar trebui sa se refere doar la cea de-a doua zi de Rusalii.

×
Subiecte în articol: politic