x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Arpad (UDMR): Votul nostru nu a fost strict pentru Klaus Iohannis, ci anti-Bucureşti

Arpad (UDMR): Votul nostru nu a fost strict pentru Klaus Iohannis, ci anti-Bucureşti

17 Noi 2014   •   15:38
Arpad (UDMR): Votul nostru nu a fost strict pentru Klaus Iohannis, ci anti-Bucureşti

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad, a declarat luni, că votul Transilvaniei la recentele alegeri prezidenţiale nu a fost strict pentru Klaus Iohannis, ci şi un vot anti-Bucureşti şi anti-centralizare.

"Acest vot cere răspuns. Mesajul a fost că ne-am săturat să ni se spună de la Bucureşti ce e bine pentru noi. E nevoie de descentralizare reală şi de modernizarea statului român", a declarat Antal Arpad.

Liderul UDMR a spus că este deosebit de important faptul că un neromân şi neortodox a avut susţinerea majorităţii pentru a deveni preşedinte al României şi şi-a exprimat speranţa că Iohannis va demonstra nu doar că este un român bun, ci va arăta empatie faţă de minoritatea maghiară.

"Cred că este un lucru extrem de important pentru România, poate cel mai important de după Revoluţia din 1989 (...) Am putea spune că a fost o mică revoluţie ce s-a întâmplat ieri. Nu sunt însă foarte optimist pentru că am trăit între 1996 şi 2000 şi am văzut un preşedinte de dreapta învins de sistem şi de aceea am temeri. Îi urez lui Iohannis să aibă nervi de fier şi să fie consecvent. E important că un minoritar a fost ales preşedintele României, dar eu sper că nu trebuie să aşteptăm să dispară o comunitate mică pentru ca majoritatea să aibă încredere în membrii acesteia. Rămâne totuşi o umbră în emanciparea cetăţenilor români, pe care, de altfel, o apreciem', a mai spus Antal Arpad.

×