x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR vrea dialog între Guvern și Parlament

UDMR vrea dialog între Guvern și Parlament

06 Apr 2020   •   11:49
UDMR vrea dialog între Guvern și Parlament

UDMR propune Guvernului un dialog cu Parlamentul, astfel încât partidele parlamentare să vină cu soluții privind sănătatea cetățenilor, relansarea economiei și măsuri financiare, care să aibă loc online în condițiile existenței restricțiilor fizice cauzate de criza cornavirusului.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că politicienii trebuie să mediteze foarte serios la o înțelegere și să lase la o parte disputele politice și ideologice în această perioadă.

„În orice situație, mai ales în actuala pandemie și ce înseamnă din punct de vedere social, economic sau politic, ideea dialogului este cu atât mai necesară. UDMR propune Guvernului un dialog cu Parlamentul, pentru ca partidele parlamentare să vină cu soluții deoarece prioritățile pot fi foarte ușor identificate – sănătatea cetățenilor, relansarea economiei, cum să avem grijă de firme, de angajați și angajatori, să nu ne fie frică să căutăm soluții financiare și economice, și să nu uităm de investiții în perioada următoare. Trebuie să medităm foarte serios la o înțelegere, să lăsăm la o parte disputele politice, ideologice în această perioadă”, a spus Kelemen.

Acesta susține că, în ciuda restricțiilor fizice, un astfel de dialog real și constructiv între Guvern și Parlament se poate desfășura online.

„Noi, UDMR, suntem dispuși să contribuim cu specialiștii noștri să ducem acest dialog și sunt curios cum va răspunde Guvernul, în condițiile în care, în starea de urgență, Guvernul este cel care decide, inclusiv de a începe un dialog cu Parlamentul”, a conchis liderul UDMR.

Mediafax

×
Subiecte în articol: kelemen hunor