x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: PMP cere comisie de anchetă pe tema manualelor

Udrea: PMP cere comisie de anchetă pe tema manualelor

de Agerpres    |    15 Sep 2014   •   17:33
Udrea: PMP cere comisie de anchetă pe tema manualelor

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va susţine moţiunea simplă pe tema educaţiei iniţiată de Alianţa Creştin Liberală (ACL) şi va solicita Camerei Deputaţilor înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la manualele şcolare pentru clasele I şi a II-a, a anunţat luni preşedinta PMP, Elena Udrea.

"Vom susţine o moţiune simplă pe educaţie şi în acelaşi timp cerem anchetă parlamentară pentru a se vedea din ce motiv nu s-au tipărit la timp abecedarele, manualele pentru copii de clasa I şi a II-a, în aşa fel încât să aflăm şi noi, să afle şi părinţii pentru care motiv astăzi copii lor nu au avut manuale atât de necesare pe băncile şcolii", a declarat Udrea într-o conferinţă de presă, arătând că această solicitare va fi depusă marţi la Camera Deputaţilor.

Totodată, ea a cerut ACL să sprijine iniţiativa PMP privind înfiinţarea comisiei parlamentare.

"Începerea anului şcolar este de obicei un prilej de bucurie atât pentru copii care se întorc la şcoală, cât şi pentru dascăli şi părinţi. Ziua de astăzi a fost în schimb marcată de tristeţe şi în acelaşi timp am avut cu toţii parte de un moment şocant pe care ni l-a oferit domnul Victor Ponta, de tristeţe, pentru că cei care au mers în clasa I, clasa a II-a nu au avut parte de manuale pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. Momentul şocant oferit de Victor Ponta arată aroganţa prim-ministrului. Aflăm astăzi că nu au copiii nevoie de abecedar ci avem o ţară în care copiii au toţi smartphone-uri şi stau pe internet, se informează de acolo. Domnul Victor Ponta confundă copiii României cu proprii copii şi îşi imaginează că toţi copii din această ţară au posibilităţile pe care le au copii lui, copiii baronilor lui locali şi în general copiii politicienilor. Avem nevoie de un prim-ministru căruia să-i pese de educaţie", a afirmat Udrea.

Ea a arătat că în vizita pe care a făcut-o luni la un liceu din Capitală a văzut tineri care aşteaptă sprijin de la statul român pentru un învăţământ de performanţă, de calitate, în care să-şi formeze competenţe şi care să le dea şansa ca la terminarea şcolii să-şi poată găsi un loc de muncă.

"Domnul Victor Ponta nu reuşeşte să facă altceva decât să distrugă învăţământul românesc", a spus preşedinta PMP.

Elena Udrea consideră că Ministerul Educaţiei nu a reuşit să organizeze licitaţii pentru tipărirea manualelor pentru clasele I şi a II-a pe motiv că este campanie electorală iar editurile trebuie să tipărească fluturaşi, afişe pentru Victor Ponta şi licitaţiile trebuie făcute cu dedicaţie.

"Este o delăsare, o lipsă de interes, de responsabilitate care cere demisia lui Victor Ponta, însă de prea multe ori a fost nevoie să-şi asume eşecul guvernării sale, eşecul acţiunilor proprii în calitate de prim-ministru şi nu s-a întâmplat nimic. De aceea nu mă aştept ca de data aceasta domnul Victor Ponta să-şi asume situaţia dezastruoasă din şcolile româneşti şi să facă acest gest. Dar societatea trebuie să-l sancţioneze, să-i ceară lui Victor Ponta să ia măsuri cu propriul Guvern, să facă ceea ce aşteapă oamenii de la el să facă şi să pregătească şcoala pentru copii pe care trebuie să-i educe", a mai spus preşedinta PMP, care i-a solicitat premierului să continue programul "Cornul şi laptele".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea pmp manuale scolare