x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea ne luminează peste o lună: aflăm dacă va candida în alegerile prezidenţiale

Elena Udrea ne luminează peste o lună: aflăm dacă va candida în alegerile prezidenţiale

25 Apr 2014   •   12:24
Elena Udrea ne luminează peste o lună: aflăm dacă va candida în alegerile prezidenţiale

Elena Udrea a declarat vineri, la B1 TV, în cadrul emisiunii "Evenimentul Zilei", că doar după ce se va trece "testul europarlamentarelor" se va putea decide în privinţa unei eventuale candidaturi la prezidenţiale.

"Eu am spus mereu şi continui să spun că testul europarlamentarelor va fi esenţial pentru a decide candidatul care corespunde cel mai bine criteriilor astfel încât să-l învingă pe Victor Ponta în turul doi", a răspuns Elena Udrea întrebată fiind despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale.

"Există posbilitatea ca dreapta să meargă unită în primul tur, adică să se bată candidatul PNL-ului cu Victor Ponta sau există şi varianta cealaltă, preferată de electorat potrivit cercetărilor, în care toată lumea merge în alegeri, cel mai bun intră în turul doi şi se bate cu Victor Ponta. Analiza arată că şi câştigă pentru că Victor Ponta îşi va capacita electoratul din turul întîi, nu mai are ce să mai ia în turul al doilea. Asta nu înseamnă mai mult de 45% în turul doi orice ar fi. Ori, candidatul care intră în turul doi cu Ponta, dacă este un candidat care să atragă electorat şi din alte segmente, de pe zona de centru, atunci l-ar învinge pe Victor Ponta. Acel candidat care va intra în turul doi trebuie să garanteze continuarea luptei pentru independenţa justiţiei începută de Traian Băsescu şi să continue reformele începute de acesta", a continuat Elena Udrea, vorbind despre posibilităţile dreptei în competiţia pentru Preşedinţie.

×