x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 în diaspora. Procesul electoral s-a încheiat în Australia

UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 în diaspora. Procesul electoral s-a încheiat în Australia

10 Noi 2019   •   14:32
UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 în diaspora. Procesul electoral s-a încheiat în Australia

UPDATE Procesul de votare s-a încheiat în Australia, aproape 1.000 de români fiind înregistraţi că s-au prezentat la urne.
Potrivit platformei online a Biroului Electoral Central, în cele şase secţii deschise în această ţară - la Canberra, Melbourne, Adelaide, Perth, Sydney şi Brisbane - au votat 989 de români. În secţia de la Sydney au fost înregistrate şi patru voturi pentru corespondenţă.

 

Procesul electoral s-a încheiat în secţia deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, 191 de români votând preşedintele României, timp de trei zile, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Secţia din Auckland a fost prima deschisă în diaspora, vineri, la 1,00, ora României şi a fost închisă duminică, la 10,00, ora României - ora locală 21,00.
Potrivit platformei Biroului Electoral Central, 191 de români au votat la Auckland.

În premieră, anul acesta, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. Vineri s-a putut vota între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.
Adresele secţiilor de votare şi alte informaţii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe în secţiunea specială dedicată scrutinului prezidenţial.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri diaspora