x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL a făcut o sesizare către Curtea Constituţională, dar nu o face publică, din respect pentru justiţie

USL a făcut o sesizare către Curtea Constituţională, dar nu o face publică, din respect pentru justiţie

01 Aug 2012   •   10:12
USL a făcut o sesizare către Curtea Constituţională, dar nu o face publică, din respect pentru justiţie

USL anunta ca, miercuri dimineata, a depus la CC o sesizare privind referendumul din 29 iulie, dar ca, din respect pentru independenta justitiei, nu va face public continutul acesteia.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, solicita totodata Curtii Constitutionale, in sesizarea depusa miercuri, sa solicite informatii de la BEC, INS, MAI si AEP in vederea stabilirii conditiilor de validare a referendumului din 29 iulie.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a confirmat ca USL a depus la Curtea Constitutionala, in cursul acestei dimineti, sesizarea privind referendumul din 29 iulie 2012.

"Am inaintat sesizarea USL catre Curtea Constitutionala, insa din respect pentru independenta Justitiei nu vom face public continutul acestui document pana cand cei noua judecatori vor lua o decizie privind validitatea referendumului. Nu dorim sa exercitam niciun fel de presiuni asupra Curtii si ne vom abtine de la orice fel de comentarii care ar putea influenta intr-un sens sau altul decizia judecatorilor", a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu referendumul din 29 iulie.

Mai exact, acestia au cerut Curtii Constitutionale sa solicite informatii de la Biroul Electoral Central, Institutul National de Statistica, MAI si Autoritatii Electorale Permanente in vederea stabilirii conditiilor de validare a referendumului din 29 iulie.

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala sesizare