x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR a decis: e împotriva modificării Constituției cerută de Coaliția pentru Familie. Vot contra lui Nicușor Dan

USR a decis: e împotriva modificării Constituției cerută de Coaliția pentru Familie. Vot contra lui Nicușor Dan

14 Aug 2017   •   08:55
USR a decis: e împotriva modificării Constituției cerută de Coaliția pentru Familie. Vot contra lui Nicușor Dan

Uniunea Salvați România (USR) a decis să militeze împotriva demersurilor Coaliției pentru Familia de modificare a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Majoritatea membrilor USR s-au declarat împotriva demersului CpF și au votat în cadrul  unui referendum intern prin care s-a decis poziționarea partidului. Miza era însă una dublă: pentru că o nepoziționare a partidului ar fi însemnat revenirea în formațiune a  fostului președinte Nicușor Dan, cel care-și condiționase come back-ul de neadoptarea unei poziții clare.

"Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei. Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Național al USR care reunește în ședință în cursul zilei de luni. Referendumul s-a desfășurat timp de șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar membrii au avut de răspuns la două întrebări:

La întrebarea „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” 766 au votat DA, iar 682 au votat NU.

La întrebarea „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA", se arată într-un comunicat de presă

Nicușor Dan, atacat din USR

Fostul președinte Nicușor Dan a fost atacat dur de deputatul USR Cătălin Drulă, tot într-un mesaj postat pe Facebook.

" USR Liberal dezaproba faptul ca fostul presedinte al USR Nicusor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului si afirma cu tarie ca USR va continua sa ramana un partid al membrilor sai si al cetatenilor si nu al unui singur om. Dezavuam telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid si continuarea campaniei in timpul referendumului, toate elemente care denota lipsa de respect fata de membrii USR, care asteptau respectarea regulilor principial agreate", a scris Drulă.

×
Subiecte în articol: nicusor dan