x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR cere audierea directoarei TVR, Doina Gradea

USR cere audierea directoarei TVR, Doina Gradea

03 Mai 2018   •   17:31
USR cere audierea directoarei TVR, Doina Gradea

Uniunea Salvaţi România solicită audierea în Parlament a directorului Televiziunii publice, Doina Gradea, în urma dezvăluirilor jurnalistului Dragoş Pătraru. 

"Solicitarea a fost trimisă astăzi Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de comunicare în masă din Camera Deputaţilor, iar reprezentantul USR, deputatul Iulian Bulai, a invocat ca motiv dezvăluirile lui Dragoş Pătraru cu privire la limbajul jignitor folosit de Doina Gradea la adresa unor jurnalişti din TVR şi la intervenţiile acesteia în politica editorială a TVR", se arată într-un comunicat al USR, transmis joi AGERPRES. 

În opinia lui Iulian Bulai, membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de comunicare în masă, Gradea ar trebui să îşi prezinte demisia, comportamentul ei fiind "nepermis". 

"Este trist că suntem nevoiţi să aflăm în ziua în care se sărbătoreşte Ziua internaţională a libertăţii de exprimare cum li se pune pumnul în gură tocmai jurnaliştilor oneşti de la postul public de televiziune. Din punctul meu de vedere, comportamentul doamnei Gradea este unul nepermis. Dumneaei trebuie să fie conştientă de poziţia pe care o ocupă şi de responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă. Până acum a demonstrat doar contrariul, motiv pentru care ar trebui să aibă bun-simţ şi să îşi prezinte demisia. Am transmis această solicitare preşedintelui Comisiei pentru cultură, pentru că doamna director al SRTV are de dat nişte răspunsuri cetăţenilor care îi plătesc salariul. Trebuie să spună dacă îşi ghidează activitatea după Codul deontologic al jurnalistului sau după ordinele venite dinspre partid", a declarat deputatul, citat în comunicat. 

Tot joi, preşedintele USR, Dan Barna, şi preşedintele fondator Mişcarea România Împreună, Dacian Cioloş, au trimis un mesaj comun în care denunţă presiunile editoriale din Televiziunea publică şi cer demisia directorului general pentru că a ales să servească puterea politică în detrimentul informării corecte a publicului, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: doina gradea dragos patrar dezvaluiri