x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR cere explicaţii ministrului Bode după accidentul rutier în care a fost implicat

USR cere explicaţii ministrului Bode după accidentul rutier în care a fost implicat

02 Sep 2020   •   16:25
USR cere explicaţii ministrului Bode după accidentul rutier în care a fost implicat
Sursa foto: gov.ro

USR îi cere ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea.

„Accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare. USR cere ministrului liberal să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea”, transmit liderii USR pe pagina de Facebook a Uniunii.

USR reamintește accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, „petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență”.

„USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale DN7, în timp ce licitațiile pentru Autostrada Sibiu-Pitești nu fac progrese”, se mai arată în postarea USR.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu se afla la volan în momentul accidentului din județul Argeș, afirmă premierul Ludovic Orban. El spune că Poliția trebuie să verifice exact circumstanţele.

(sursa: Mediafax)

×