x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să stopeze „mascarada” concursurilor din Primăria Capitalei

USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să stopeze „mascarada” concursurilor din Primăria Capitalei

21 Iul 2021   •   20:11
USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să stopeze „mascarada” concursurilor din Primăria Capitalei

USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan organizarea unor concursuri corecte pentru posturile de conducere din Primăria Capitalei.

„USR PLUS București îi solicită ferm primarului Nicușor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei. Primarul Nicușor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei și instituții din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicație”, susțin reprezentanții USR PLUS.

Conform acestora, au fost demarate concursuri pentru postul de director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare și de director general al Administrației Străzilor București.

„Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenția Primarului General încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menționate și a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiții specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat. USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicație pentru anumite persoane din PNL și PMP”, au mai transmis reprezentanții USR PLUS.

Aceștia atrag atenția că criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive și urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidați pentru înscriere la concurs: „De exemplu: pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate și 6 luni vechime în funcție de conducere într-o instituție publică”.

USR PLUS îi solicită public primarului Nicușor Dan să suspende aceste concursuri, anunțând că în caz contrar „nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalități și reluarea concursurilor într-un mod corect”.

×