x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR: Vor fi mişcări de stradă în cazul desemnării lui Dragnea ca premier

USR: Vor fi mişcări de stradă în cazul desemnării lui Dragnea ca premier

13 Dec 2016   •   23:12
USR: Vor fi mişcări de stradă în cazul desemnării lui Dragnea ca premier

Candidatul Uniunii Salvaţi România (USR) aflat pe prima poziţie a listei la Camera Deputaţilor în Alba, Christian Schuster, a declarat, în cursul serii de marţi, într-o conferinţă de presă, că ar fi de preferat ca Partidul Social Democrat să desemneze pentru funcţia de premier o altă persoană decât Liviu Dragnea, acesta opinând că ar putea fi mişcări de stradă în caz contrar.

' Nu vom susţine niciodată o aşa candidatură sau o numire în funcţia de premier în România. Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR, dar şi din societatea civilă neafiliată politic, nealiniată, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD - ul ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul ăsta în plină iarnă sau dacă aşteaptă totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum', a spus Christian Schuster.

Membrul USR a apreciat că, în opinia sa, ar fi un mod responsabil de a rezolva lucrurile dacă PSD ar desemna o altă persoană decât pe Dragnea.

'Cred că ar fi un mod responsabil de a rezolva lucrurile dacă ar numi alt premier, unul care să fie, totuşi, acceptat nu doar de majoritatea care îşi poate impune punctul de vedere în Parlament, ci şi de opoziţie, pentru că un astfel de premier va şti să guverneze mult mai bine ştiind că nu este opozat şi oprit din partea partidelor care nu sunt la guvernare', a conchis Christian Schuster.

USR a obţinut la alegerile parlamentare de duminică în Alba la Camera Deputaţilor un număr de 7.209 de voturi, ceea ce înseamnă 5,95%, poziţionându-se pe locul al patrulea, după PNL, cu 37,07%, PSD, cu 35,69%, şi ALDE, cu 6,03%. Mandatul de deputat obţinut prin redistribuire în Alba poate fi obţinut de ALDE, USR şi PMP.

Sursa: AGERPRES

×