x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim cere 10 milioane $ de la Dick Morris

Vadim cere 10 milioane $ de la Dick Morris

09 Feb 2004   •   00:00

Corneliu Vadim Tudor l-a dat in judecata pe Dick Morris, pe care l-a acuzat de "insulte incalificabile" proferate la adresa sa. Liderul PRM cere daune morale de 10 milioane $.

Vadim Tudor, l-a dat in judecata pe consultantul politic american Dick Morris, pe care l-a acuzat de "insulte incalificabile" proferate la adresa sa. C.V. Tudor solicita daune morale de 10 milioane de dolari.
(DANA PICIU)

Disputa a inceput vineri, cand strategul american Dick Morris l-a numit pe Vadim Tudor "crazy guy" (nebun), cu prilejul prezentarii sondajului CURS privind perceptia electoratului roman asupra unei eventuale candidaturi la Presedintia Romaniei a Liei Roberts. Liderul PRM a ripostat imediat, la numai cateva ore, tot intr-o conferinta de presa, in cadrul careia l-a numit pe american "regele Cioaba al sondajelor" si "infractor de opinie", acuza ndu-l ca a falsificat rezultatele sondajului.

La tribunal
Ieri, C.V. Tudor a mers mai departe si a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca l-a dat in judecata pe strategul american, avocatii sai fiind israelianul Eitan Lapidot si Doru Giugula, consilier PSD. "Acest Dick Morris este singurul lobby-ist din lume care falsifica si mutileaza propriul sau sondaj in scopuri exclusive de extorcare de fonduri, in cazul de fata el luand bani si de la oficialii de la Bucures ti si de la clienta sa, Lia Roberts, si, mai mult decat atat, indraznind sa ceara nu mai putin de 15 milioane de dolari de la un parlamentar PRM, acasa la acesta", se arata in comunicatul PRM. Documentul abunda de insulte aduse la adresa lui Morris, in stilul inconfundabil al lui Vadim, desi acesta din urma cheltuieste de ceva timp energie si bani pentru a-si schimba imaginea si discursul . "Iata ca asa-zisul rege al sondajelor nu e decat un cersetor in fond, care da tunuri prin lumea larga, mai ales acolo unde are impresia ca traiesc niste populatii tribale", se mai arata in comunicat.
Nu este uitata nici Lia Roberts, care este sfatuita "sa aiba bunul simt" sa se dezica de "sarlatanul agresiv " Dick Morris, pentru ca altfel va deveni si ea indezirabila "in fosta ei tara".

Strategul american, amenintat cu expulzarea din Romania
Ceea ce l-a deranjat atat de tare pe liderul PRM au fost rezultatele sondajului CURS, care il situeaza pe locul trei in preferintele electoratului pentru alegerile prezidentiale. Sondajul ii indica pe primele doua locuri pe Adrian Nastase, cu 43%, si pe Theodor Stolojan, cu 25% din preferintele alegatorilor. Lia Roberts s-a clasat pe locul patru, cu 10%, la numai trei procente de Vadim Tudor. Presedintele PRM a mentionat insa ca "adevaratele" rezultate ale sondajului il dau pe el victorios in cursa pentru Cotroceni, cu 36,8% din voturi, iar dupa el urmeaza Adrian Nastase (27,6%), Lia Roberts (13%), Theodor Stolojan (11%). C.V. Tudor a amenintat ca in cazul in care Dick Morris continua sa dea "informatii false" va cere expulzarea lui din Roma nia, invocand articolul din Codul Penal referitor la difuzarea de informatii false.

×
Subiecte în articol: politic dick morris dick morris