x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepremieri: Ioan Rus si Dan Ioan Popescu

Vicepremieri: Ioan Rus si Dan Ioan Popescu

11 Feb 2004   •   00:00

Surse guvernamentale ne-au declarat ca posturile de viceprim-ministri vor fi ocupate de catre Ioan Rus si Dan Ioan Popescu, care isi pastreaza si actualele portofolii.

Cancelarie pentru Adrian Nastase
Proiectul de lege privind reorganizarea Guvernului va prevede infiintarea unei Cancelarii a primului-ministru, a doua posturi de ministri de stat si va permite accesul cetatenilor romani cu dubla cetatenie in functii publice.
SILVIU SERGIU

Conducerea PSD a dezba tut ieri o serie de aspecte de ordin general legate de restructurarea Guvernului. Premierul Nastase a propus Delegatiei Permanente, iar aceasta a fost de acord ca reorganizarea Executivului sa presupuna crearea unei Cancelarii a primului-ministru, infiintarea a doua posturi de ministri de stat, care vor coordona ministerele economice, respectiv pe cele sociale si adoptarea unor reglementa ri care sa permita cetatenilor romani cu dubla cetatenie sa acceada in functii publice. Vicepresedintele PSD Mircea Geoana a precizat ca principala atributie a Cancelariei primului-ministru va fi monitorizarea atenta a negocierilor de integrare a Romaniei la Uniunea Europeana si furnizarea catre Nastase tuturor informatiilor necesare pe aceasta tema. De altfel, este cunoscut faptul ca dupa reorganizarea Guvernului Nastase va coordona indeaproape ministerele care au drept obiect de activitate integrarea europeana. De aceea, Cancelaria va inghiti Comitetul executiv pentru integrare europeana de la nivelul Executivului. Din acest organism vor face parte toti consilierii premierului, Cancelaria urma nd sa fie o structura separata de Secretariatul General al Guvernului.

Dubla cetatenie
In legatura cu introducerea, in proiectul de lege privind reorganizarea Guvernului, a prevederii referitoare la accesul cetatenilor romani cu dubla cetatenie la functii publice, Geoana a precizat ca acesta este un "mesaj de incurajare pentru elitele romanesti din strainatate".

Ioan Rus si Dan Ioan Popescu, vicepremieri ai Guvernului
Conducerea PSD a mai stabilit ca cei doi ministri de stat vor avea si portofolii de sine statatoare, nu doar functii generice de coordonare. Premierul Nastase si-a informat colegii ca nu va pronunta nici un nume, pana ce Parlamentul nu va aproba proiectul de lege privind reorganizarea Guvernului. Surse guvernamentale ne-au informat insa ca este vorba despre Ioan Rus si Dan Ioan Popescu. In cursul serii de ieri premierul Adrian Nastase s-a intalnit cu presedintele Ion Iliescu pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Proiectul de lege privind reorganizarea Executivului va fi aprobat de Guvern maine, dupa care va fi depus la Parlament pentru a fi aprobat in procedura de urgenta.
SILVIU SERGIU

×
Subiecte în articol: politic guvernului ioan