x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu: Guvernanții, incapabili să gândească o strategie pentru atragerea avansului din PNRR

Victor Negrescu: Guvernanții, incapabili să gândească o strategie pentru atragerea avansului din PNRR

20 Aug 2021   •   12:00
Victor Negrescu: Guvernanții, incapabili să gândească o strategie pentru atragerea avansului din PNRR

Europarlametarul PSD Victor Negrescu spune că, „după ce au eșuat în realizarea PNRR și au făcut România de râs trimițând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanții nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului”.

„Grecia a primit deja un avans de 4 miliarde de euro pentru propriul plan de redresare și reziliență. România, care are un plan de o valoare similară (29,2 miliarde de euro pentru România / 30,5 miliarde pentru Grecia), încă așteaptă și solicită un avans de doar 2 miliarde de euro. După ce au eșuat în realizarea planului și au făcut România de râs trimițând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanții nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului și preferă să solicite o sumă mai mică decât ar fi putut solicita în primă instanță din valoarea totală a PNRR”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD afirmă că proiectele prevăzute spre decontare din avans „nu par să existe”.

„Spre exemplu, Imprimeria Națională a contrazis, recent, guvernanții și a transmis clar că noile cărți de identitate sunt plătite din bugetul propriu, nu din PNRR cum spuneau aceștia. Coaliția de dreapta trebuie să explice în detaliu românilor ce vor face cu acest avans, de ce au solicitat o sumă mult mai mică decât cea posibilă și să ofere garanții privind cheltuirea banilor din PNRR prin modificarea în regim de urgență a ordonanței care reglementează PNRR”, conchide Negrescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu