x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta ar vâna funcția lui Marcel Ciolacu la Camera Deputaților

Victor Ponta ar vâna funcția lui Marcel Ciolacu la Camera Deputaților

de Ion Alexandru    |    15 Oct 2019   •   10:03
Victor Ponta ar vâna funcția lui Marcel Ciolacu la Camera Deputaților

După demiterea, prin moțiune de cenzură, a Guvernului PSD, fosta opoziție încearcă să schimbe și conducerea celor două camere ale Parlamentului. Pentru că, la Senat, PSD are majoritate confortabilă, planul vizează, deocamdată, doar Camera Deputaților, unde PSD se află în minoritate. Primul nume preferat de liberali ar fi Raluca Turcan, pe care au mai încercat să o impună, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Turcan, însă, este vehiculată să preia portofoliul Educației, în Cabinetul Orban, astfel încât, conform unor surse, se trag sfori, în acest moment, pentru demiterea lui Marcel Ciolacu și preluarea funcției de către Victor Ponta.

 

Ponta, de altfel, ar fi trebuit să ocupe această funcție, conform unor surse politice, imediat după alegerile parlamentare din anul 2016. Cum, însă, Liviu Dragnea nu a putut ajunge premier, acest plan a eșuat. De altfel, se pare că acesta este unul dintre motivele rivalității dintre cei doi foști președinți ai PSD.

Acum, numele lui Victor Ponta revine în ecuația preluării celei de-a treia funcție ca importanță în stat, chiar din zona liberală. În prezent, Opoziția mizează pe noua majoritate constituită ad-hoc, pentru a reuși modificarea Regulamentului Camerei Deputaților, deoarece, în acest moment, schimbarea președintelui nu se poate face decât la cererea grupului parlamentar care l-a propus. Pro România are, în prezent, suficienți parlamentari cu ajutorul cărora, alături de PNL și de USR, să opereze o astfel de modificare a Regulamentului.

Transferurile la Pro România continuă

În acest sens, Pro România ar reuși să mai dea o lovitură PSD, cu care se află în război deschis. La acest plan se lucrează asiduu chiar și după trecerea moțiunii de cenzură. La Camera Deputaților, Grupul „Pro Europa”, constituit în jurul dezertorilor din PSD, a ajuns la 32 de parlamentari, după ce, ieri, deputații Gabriel Petrea, fostul lider al Tineretului Social-Democrat, și Mihai Niță, care au votat moțiunea de cenzură, au trecut la Pro România. Acesta din urmă este fost membru al ALDE Olt. „Mai vin și alții. Acum pot să fac o selecție mult mai dură pentru că nu am nevoie de voturile lor. Mai sunt oameni normali la PSD, probabil că, încet, încet, o să vină toți la Pro România, că doar nu o să stai cu... Dar, la ce am văzut în week-end-ul ăsta, sunt pe cale de dispariție. Marcel Ciolacu trebuie să rămână la PSD”, a declarant, ieri, Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: victor ponta Marcel Ciolacu