x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta - în formula viitorului guvern: PC, PLR și UNPR vor primi câte două portofolii

Victor Ponta - în formula viitorului guvern: PC, PLR și UNPR vor primi câte două portofolii

02 Dec 2014   •   15:53
Victor Ponta - în formula viitorului guvern: PC, PLR și UNPR vor primi câte două portofolii

Victor Ponta a anunţat că, alături de PSD, din viitorul Guvern vor face parte PC, PLR şi UNPR, partide vor primi câte două portofolii, declarând că nu a discutat cu liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care vor fi ministerele ce-i vor reveni acestei formațiuni politice.

"Am avut o discuţie azi cu domnul Tăriceanu legată de buget şi de coaliţie, dar nu a cerut domnul Tăriceanu nici patru funcţii, nici ce anume funcţii", a spus Ponta.

La întrebarea privind intrarea în formula viitorului guvern a PLR, Ponta a răspuns: „Categoric da, iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare şi anume şi UNPR şi PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul şi după aceea o să discutăm de restructutarea Guvernului".

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor în viitoarea structură guvernamentală urmează să revină PSD într-o formă comasată.
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că partidul pe care îl conduce vizează în viitorul Executiv Ministerul Finanţelor sau Ministerul Economiei, şi că nu vor se pune înlocuirea formală a UDMR-ului, partidul pe care îl conduce având o altă viziune.

De altfel, premierul Ponta a precizat că noul Cabinet va fi votat în Parlament în același timp cu Bugetul pentru 2015, în jurul datei de 14 decembrie.

×