x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "In scandalul carnii de cal ne-a trecut glontul pe la ureche"

Victor Ponta: "In scandalul carnii de cal ne-a trecut glontul pe la ureche"

18 Feb 2013   •   22:59
Victor Ponta: "In scandalul carnii de cal ne-a trecut glontul pe la ureche"

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca justitia din Romania se afla in cea mai grava criza, impiedicand realizarea privatizarilor si blocand utilizarea fondurilor europene.

 
Principalele declaratii ale primului ministru
 
Despre Basescu care o sustine pe Udrea: Amandoi o sustinem pe doamna Udrea. E anexa secreta la pactul de coabitare, pactul Ponta-Basescu.
 
Mi-as dori ca procurorul general si seful DNA sa ne spuna si noua daca au gasit ceva la ANAF, la CNAS, la Oltchim. Ce se intampla in PDL e treaba lor.
 
Daca doamna ministru al Justitiei, presedintele gasesc o solutie sa deblocam aceasta situatie, eu sustin. Eu eram procuror in anul 2000, an de schimbari. Domnul Morar e interimar de un an de zile. intr-o perioada de interimat, natural exista o anumita incetinire a activitatii. In acest moment, pe fiecare cap de procuror DNA sunt vreo 100 de dosare. Mai mult de 2-3 dosare nu poti sa lucrezi, va spun din proprie experienta. Trebuie admis faptul ca DNA a ajuns sa fie o chestie care le face pe toate, dar nu face nimic. Blocajul e foarte grav.
 
In Raportul MCV nu este mentionata cea mai grava criza din justitia romana. E un CSM care isi amana sedinta in fiecare saptamana. in interior, e o mare problema.
 
Nu reusim sa deblocam fonduri de miliarde de euro, nu reusim sa facem privatizari.
 
Scandalul carnii de cal a fost foarte grav. Ne-a trecut glontul pe langa ureche. Nu as vrea sa cadem in complexul nostru de inferioritate. Pierd foarte multi oameni de la un asemenea scandal, nu numai Romania. Totul a venit pe un context anti-european din Marea Britanie. Acolo s-a spus: iata, ce carne vine din Europa. E o tema extrem de politica aceasta a euroscepticismului in Marea Britanie. Firma franceza care a fost prinsa in prima zi a luat si a aruncat mortul in Romania. In Romania, in ultimii ani, daca te acuza de la Bruxelles, bagi capul in pamant si zici ca asa e. Era obisnuinta ca totul se descarca pe amaratii din est. O sa evaluam ce inseamna pierderi reale. Din fericire, am iesit bine: "nu mai dati vina pe noi". Aici am reactionat foarte repede. Am verificat, s-a constatat ca s-au respectat standardele. A fost un pericol urias pentru Romania.
 

×
Subiecte în articol: ponta scandal carne de cal justitie dna