x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Antena 3: "Discuţiile cu Băsescu au fost anormal de normale"

Victor Ponta la Antena 3: "Discuţiile cu Băsescu au fost anormal de normale"

07 Noi 2012   •   22:48
Victor Ponta la Antena 3: "Discuţiile cu Băsescu au fost anormal de normale"
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, într-o emisiune la Antena 3, că discuţiile purtate cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, au fost "anormal de normale".

Principalele declaraţii făcute de Victor Ponta

"Mai mult, astăzi cel puţin, am şi experienţe mai puţin fericite, ca să fiu foarte diplomat, discuţia de la Palatul Cotroceni a fost una axată pe ce avem de negociat şi ce vom face. Discuţia a decurs anormal de normal. Eu nu sunt nici atât de naiv, nici atât credul ca să mă aştept ca de acum încolo la o coabitare. Din punctul meu de vedere, eu nu voi căuta un nou conflict instituţional. Nu pot să ştiu ce va face preşedintele sau ce îi vor cere domnul Blaga, domnul Ungureanu, cei din PDL sau PP-DD, dar eu cred că România a intrat într-o direcţie bună. Eu nu voi căuta un conflict, dar asta nu înseamnă să stau pasiv. Sunt prudent şi pregătit".

"Au fost oameni care au spus foarte bine, să meargă, să vorbească cu preşedintele, alţii au spus de ce să se ducă că e treaba Guvernului. Era o obligaţie legală din partea mea pe care preşedintele a invocat-o în invitaţia pe care mi-a transmis-o şi am considerat că, indiferent de lucrurile personale care sunt categoric ireconciliabile între domnul Băsescu şi mine, niciunul dintre noi nu are dreptul să respingă un raport instituţional şi constituţional".

"România mai are nevoie de un nou acord cu FMI. Din fericire, în acest moment şi pe baza politicilor de stabilizare pe care Guvernul pe care îl conduc le-a luat, şi pe care ministrul Georgescu le-a aplicat foarte bine, România nu mai are nevoie să împrumute de bani de la Fondul Monetar. Întrebarea este legitimă: de ce avem nevoie de Fondul Monetar, dacă nu mai avem nevoie de bani de la Fondul Monetar? Acordul cu FMI, în nişte termeni în care îmi explică mie domnul Florin Georgescu, să înţeleg, în termeni medicali, este medicul care spune: da, România este sănătoasă, este cu toate analizele la zi şi atunci cei de pe piaţa financiară privată ne împrumută".

"Sunt convins că acordul cu FMI este medicul de care ţin cont cei de pe piaţa financiară, care ne împrumută şi care, iată, săptămâna trecută, ne-au împrumutat cu cea mai mică dobândă din istoria României - 5%. Este bine să avem certificatul, ca să ne împrumutăm mai ieftin de la creditorii privaţi".

"Unul dintre colegii mei senatori a folosit cea mai plastică comparaţie: povestea asta cu care îşi mai fac curaj, că se rupe USL, că se ceartă Ponta cu Antonescu, Ponta cu Dragnea, că vine Rus, este identică cu discuţiile din cazemata din Berlin când Hitler şi cei din jurul lui erau convinşi că se ceartă Aliaţii şi scapă Germania, scapă ei. Nu se ceartă aliaţii, sau oricum nu se ceartă până nu se câştigă victoria finală. Cred că de doi ani, de când e USL, aţi tot auzit de la Lăzăroiu că se rupe USL, că nu ajunge în toamnă. Exact ca în filmul fantastic despre ultimele zile ale lui Hitler".

"Povestea asta cu Rus, care este numit prim-ministru... Nici vorbă. Şi nu va accepta, chiar dacă îl propune domnul Băsescu".

"În ce priveşte Prahova, am bătut-o pe doamna Anastase la Consiliul Judeţean, am bătut-o la Primăria Municipiului Ploieşti şi a fost o bătălie cumplită. Eu am fost în ultima seară de campanie, vineri, înainte de 10 iunie, la Ploieşti, în mod special, fiindcă a fost o bătălie cu un sistem mafiot pe care doamna Anastase îl controla acolo, şi am bătut-o. Eu spun că la Prahova, în mod normal şi cu mobilizarea tuturor membrilor USL, vom câştiga toate colegiile. La Prahova chiar ştiu ce se întâmplă. Eu pot să vă garantez că la Prahova îi batem foarte tare".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta traian basescu antena 3