x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Orban: De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani

VIDEO. Orban: De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani

26 Noi 2020   •   16:41
VIDEO. Orban: De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani
Sursa foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că de la fostul primar nu a primit „decât adrese în care ni se cereau bani”, întrebat fiind de ce colaborarea dintre Guvern și Primăria Generală a Capitalei nu a fost la fel de eficientă și în timpul administrației anterioare.

„Aici e vorba de seriozitatea unui parteneriat. De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani. Aici nu e vorba de cerut bani. Aici e vorba de tipuri de finanţări, care trebuie să fie serioase, e vorba de soluţii, care să fie soluţii pe termen lung, în care să avem garanţia că aceste soluţii vor fi implementate. Fostul primar general şi-ar fi dorit să dăm bani, pentru faptul că fostul primar general nu şi-a achitat obligaţia faţă de Termoenergetica de a transfera sumele necesare din subvenţia pentru diferenţă de preţ, motiv pentru care Termoenergetica nu a putut să plătească sumele de bani către ELCEN. Într-o perioadă foarte scurtă de timp s-au acumulat datorii foarte mari, de peste 460 de milioane de lei", a spus Orban.

De asemenea, Orban a afirmat că actualul primar general, Nicușor Dan, împreună cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei încearcă să găsească un mechanism prin care să fie diminuate cât maim ult pierderile „generate de decizia politică de a nu vira banii către Termoenergetica”.

„Mă bucură enorm că în Bucureşti, împreună cu un primar general serios, care este hotărât să fie într-un parteneriat cu guvernul, vom putea în următorii ani să facem ceea ce, din păcate, nu s-a făcut în 30 de ani. Să generăm cu adevărat capacităţi de producţie a energiei electrice şi termice moderne, performante, cu randamente de peste 95%, care reduc poluarea drastic şi care în acelaşi timp să permită ca - refăcând şi reţeaua de distribuţie - să putem să furnizăm energia termică către cetăţeni la un preţ mult mai mic. Pentru că, este clar, cu cât sunt randamentele mai mari la producere, cu cât sunt pierderile mai mici pe reţea, cu cât sunt mai mici pierderile din clădiri - pentru că aici vom avea un proiect de care va beneficia Bucureştiul şi pentru izolarea termică a clădirilor - practic, putem să creştem rapid eficienţa energetică a sistemului, randamentul sistemului şi, până la urmă, să oferim servicii de calitate la preţuri mai bune", a mai spus șeful Executivului.

×