x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Premierul britanic: Membrii Statului Islamic nu sunt musulmani, sunt MONŞTRI. Îi vom vâna cu o voinţă de fier

VIDEO. Premierul britanic: Membrii Statului Islamic nu sunt musulmani, sunt MONŞTRI. Îi vom vâna cu o voinţă de fier

14 Sep 2014   •   19:50
VIDEO. Premierul britanic: Membrii Statului Islamic nu sunt musulmani, sunt MONŞTRI. Îi vom vâna cu o voinţă de fier
Sursa foto: Premierul britanic: Membrii Statului Islamic nu sunt musulmani, sunt MONŞTRI. Îi vom vâna cu o voinţă de fier

Premierul britanic David Cameron a declarat că va adopta toate măsurile necesare pentru a ajuta coaliţia internaţională să combată gruparea teroristă Statul Islamic (SI), după ce aceasta l-a executat prin decapitare pe britanicul David Haines, lucrător în domeniul umanitar.

După o reuniune de urgenţă a comitetului de criză al guvernului britanic (comitetul Cobra), Cameron a promis că guvernul de la Londra îi va ''vâna pe cei vinovaţi şi îi va aduce în faţa justiţiei, oricât ar dura asta'', numindu-l în acelaşi timp pe David Haines un ''erou britanic''. Membrii SI sunt monştri, nu musulmani - a afirmat şeful guvernului britanic, accentuând că această grupare reprezintă o ameninţare gravă pentru Marea Britanie.

Militanţii SI au difuzat sâmbătă seară o înregistrare video cu executarea prin decapitare a lui David Haines, ce era ţinut ostatic de mai mult timp. Imaginile sunt similare celor cu execuţiile a doi jurnalişti americani, James Foley şi Steven Sotloff, difuzate luna trecută.

Preşedintele american Barack Obama a condamnat ''uciderea barbară'' a lui Haines şi a dat asigurări că SUA sunt solidare cu Marea Britanie pentru ''a-i aduce pe autori în faţa justiţiei şi a distruge această ameninţare (SI, n.r.) pentru oamenii din ţările noastre, din regiune şi din întreaga lume''.

David Haines (44 de ani) lucra pentru ACTED, o agenţie în domeniul umanitar cu sediul la Paris, şi el fusese răpit în martie 2013 în apropierea unei tabere de refugiaţi sirieni.




×