x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Violeta Radu, omul care aduce frumosul și eleganța în politică. Proiectul prin care vrea să transforme Brașovul în orașul în care ar vrea toți românii să trăiască

Violeta Radu, omul care aduce frumosul și eleganța în politică. Proiectul prin care vrea să transforme Brașovul în orașul în care ar vrea toți românii să trăiască

23 Sep 2020   •   13:47
Violeta Radu, omul care aduce frumosul și eleganța în politică. Proiectul prin care vrea să transforme Brașovul în orașul în care ar vrea toți românii să trăiască

Se întâmplă rar să găsești oameni atât de pasionați de proiectele și munca lor și, chiar mai rar, oameni care își doresc să își dedice toată energia și priceperea comunității din care face parte.

Violeta Radu este o figură atipică în politică. Este mamă, un om de afaceri de succes, întors în România datorită dorului de țară și de familie. După ani de zile în care a condus o afacere construită de ea, Violeta Radu a decis să se implice mai mult în viața comunității și a intrat în politică. Se întâmpla recent, în urmă cu doar câteva luni. Astăzi, Violeta Radu este candidatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și candidează pentru Primăria Brașov, orașul său de suflet, în care trăiește și în care își crește copiii.

„Brașovul mi-a dat foarte multe și cred că a venit momentul să dau și eu înapoi. Și m-aș bucura ca mai mulți oameni să gândească așa, pentru că împreună putem face orice, trebuie doar să vrem și să muncim pentru asta”, spune Violeta Radu.

Politician nou, candidatul umanist refuză să intre în polemici cu contracandidații săi și preferă să se concentreze pe proiectele pentru Brașov. Iar proiectul său este unul amplu, care acoperă toate domeniile și axele de dezvoltare ale orașului, de la cultură și sport, până la educație, sănătate, infrastructură și mediu.

Mediul este, poate, pilonul central al proiectului Violetei Radu, căci în jurul său gravitează celelalte idei. „Grădini urbane” pe terasele blocurilor și un concept personal, numit „guerilla verde”, pentru a transforma, acolo unde se poate, toate spațiile abandonate în spații verzi. Pentru că a trăit și acum muncește în apropiere de zona de fashion, estetica este extrem de importantă pentru proiectul gândit pentru Brașov și, de aceea, își dorește să colaboreze cu arhitecți și peisagiști pentru a pune în valoare zestrea culturală și istorică a orașului, un concept de urbanizare „inteligentă”, care respectă patrimoniul cultural, stilul tradițional, simbolurile Brașovului.

„Conceptul de oraș inteligent este extrem de important și, orice am face, viitorul asta înseamnă. Soluțiile pe care le propun eu nu sunt desprinse din filmele SF, sunt lucruri practice, care deja au fost realizate și care și-au demonstrat utilitatea. Însă alături de aceste orașe inteligente trebuie să existe și un urbanism inteligent, prin planificare urbană, mediul durabil, conservarea zonelor naturale și a tradiției. Urbanizarea trebuie făcută în echilibru cu natura și conservând patrimoniul pe care îl avem”, explică Violeta Radu.

Proiectul său, care se întinde pe câteva zeci de pagini, include construirea unui Spital Universitar la Brașov, proiecte pentru seniori și tineri, noi școli, realizate în parteneriate publice-private, dar și un proiect economic pentru înființarea unui brand al orașului Brașov, recunoscut pe plan național și internațional.

„Tot ce am învățat în ultimii ani vreau să pun în slujba oamenilor acestui oraș. Schimbarea trebuie să înceapă de undeva și iată-mă în această postură, pentru că vreau să schimb în bine viața locuitorilor acestui oraș, a familiei mele, pentru că aici trăim cu toții. Vreau să trăim frumos și sănătos”, a conchis Violeta Radu.

×
Subiecte în articol: Violeta Radu