x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil

Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil

04 Mar 2020   •   17:29
Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil

Fostul premier Viorica Dăncilă susține, într-o postare pe Facebook, că Sorina Pintea are dreptul să își îngrijească sănătatea în condiții mai bine, iar cei care au în mâini soarte ei nu i-au asigurat acest lucru până acum: „Comportamentul organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil”.

Fostul premier Viorica Dăncilă spune, într-o postare de miercuri pe Facebook, că în astfel de cazuri, precum cel al Sorinei Pintea, pe lângă lege, trebuie să existe și omenie.

Dăncilă susține că fostul ministru al Sănătății a fost pus într-o situație umilitoare și degradantă.

„Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată. Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune. Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe rețeaua de socializare.

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.a

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viorica dancila sorina pintea