x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă, la Satu Mare: „Sper să vă alăturați Guvernului și împreună să creionăm un viitor bun. România nu mai poate aștepta”

Viorica Dăncilă, la Satu Mare: „Sper să vă alăturați Guvernului și împreună să creionăm un viitor bun. România nu mai poate aștepta”

12 Mai 2019   •   12:40
Viorica Dăncilă, la Satu Mare: „Sper să vă alăturați Guvernului și împreună să creionăm un viitor bun. România nu mai poate aștepta”

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată atât cu aplauze, cât și cu huiduieli, la evenimentul organizat în Țara Oașului. Premierul i-a îndemnat pe cei prezenți să voteze PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai. 

„Fondurile de dezvoltare și investiții aduc progres, aduc beneficii localităților dumneavoastră, iar noi, Guvernul României, vrem ca fiecare localitate din România să se bucure de dezvoltare, să punem împreună cărămidă cu cărămidă și să dezvoltăm România. 

Înainte să vin aici, vorbeam cu doamna primar și îmi spunea că s-au făcut investiții, ați venit cu foarte mulți membri ai Guvernului, s-a făcut centura ocolitoare la Carei, se lucrează la centura ocolitoare la Satu Mare și acum vom pune bazele unei centuri ocolitoare pentru Țara Oașului. 

Dragi români, adevărați români, înainte să vin aici, am mers la biserică și preotul ne-a vorbit foarte frumos despre credință, credința în Dumnezeu, credința că binele învinge întotdeauna răul, credința că românii adevărați sunt oameni harnici, cum sunteți voi în această regiune, oameni care au dus numele României în diferite colțuri ale lumii”, a spus premierul la festivalul folcloric din Țara Oașului. 

„Violența verbală, fizică, nu ține loc de argumente și nu e specifică poporului român”, a mai spus Dăncilă. 

„Sper să vă alăturați Guvernului și împreună să creionăm un viitor bun pentru români și pentru România. România nu mai poate aștepta, vrea un viitor mai bun acum. Am așteptat destul”, a continuat premierul. 

Știre inițială

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Agriculturii, Petre Daea, sunt așteptați să ajungă duminică la Festivalul Național Sâmbra Oilor, cel mai mare eveniment organizat în Țara Oașului, care loc pe Dealul Huta, din Certeze. 

Evenimentul are la bază vechiul obicei, sâmbra oilor. În unele zone i se spune și urcatul oilor la munte, un obicei pe care ciobanii îl respectă în fiecare an. 

Primăvara, după primul muls, cantitatea de lapte este cântărită, iar apoi este împărțită proprietarilor de oi. Apoi, ciobanii urcă oile la munte, de unde coboară doar toamna. 

sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: viorica dăncikă satu mare